Life in Athens

Skate 295

Άλσος Βεΐκου τώρα και πάντα.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 295
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4923-12125.jpg

Άλσος Βεΐκου τώρα και πάντα.

Πάντα ο ερχομός της άνοιξης φέρνει καλά νέα, και να το πρώτο για εμάς τους skaters: Επιτέλους το μέρος που κάναμε skate στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι πήρε σάρκα και οστά. Η ιστορία με το παγοδρόμιο που όλοι γνωρίζαμε για καλή μας τύχη έληξε γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε. Μαζί με το παγοδρόμιο εγκαταλήφθηκε και το θερινό σινεμά κι έτσι οι locals μπόρεσαν να καθαρίσουν από την αρχή το χώρο, να ανανεώσουν τις κατασκευές που υπήρχαν εκεί και να προσθέσουν κάποιες καινούργιες. Το νέο αυτό spot ήταν ευλογία για τη σκηνή μας, αφού τον τελευταίο καιρό ορφανεύουμε όλο και περισσότερο από skate spots.

Βέβαια οι locals δεν γνωρίζουν ακόμα αν ο Δήμος τελικά θα τους παραχωρήσει και επίσημα το χώρο, σίγουρα όμως το περιμένουν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους γύρω. Ίσα ίσα που τους αρέσει η εικόνα να βλέπουν skaters να κάνουν πατίνι μπροστά τους ενώ αυτοί πίνουν τον καφέ τους. Είναι καλύτερο να βλέπεις έναν χώρο που έχει ζωή παρά έναν χώρο άδειο. Ας ελπίσουμε ότι κάπως έτσι θα το σκεφτεί και ο Δήμος και θα δώσει επιτέλους και επίσημα την πολυπόθητη άδεια. Πάντως τα παιδιά τα δικά μας το προσπαθούν και μπράβο τους.

Fluff sb book and Nike sb

Ένα καινούργιο σούπερ βιβλίο για το skate με τίτλο “The Fluff SB Book and Exibition” κυκλοφόρησε (προς το παρόν μόνο έξω) και βγήκε από τη συνεργασία της Nike SB και του ολλανδικού περιοδικού Fluff mag. Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται οι φωτογραφίες όλων των Ευρωπαίων skaters της Nike SB. Δεκαοκτώ μήνες χρειάστηκε για ολοκληρωθεί αυτό το “Avatar” του skate με τις 600 σελίδες. Ο φωτογράφος Marcel Veldman (και εκδότης του περιοδικού) επισκέφτηκε 19 διαφορετικές πόλεις (ανάμεσά τους και η Αθήνα) προκειμένου να απαθανατίσει όλους τους skaters σε action. Συνολικά 100 skaters παρουσιάζονται στις σελίδες του. Το ωραίο είναι ότι όλο αυτό το υλικό του βιβλίου θα κυκλοφορήσει και σε βίντεο. Επίσης, με αφορμή την έκδοση, η Nike SB κυκλοφόρησε και ένα συλλεκτικό μοντέλο παπουτσιού, το Nike zoom Bruin SB, που σχεδιάστηκε από το team του Fluff mag. Επειδή δεν ξέρουμε πότε κι αν θα έρθει στη χώρα το βιβλίο, μπείτε στο www.fluff-sb.com και αποκτήστε το. Αξίζει τον κόπο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

• H Ιndependent trucks απέκτησε το μικρό αλλά ταλαντούχο Μιχάλη Βασιλάκη για να κάνει πλέον πιο ξένοιαστα b/s smith grind με το δικό του μοναδικό τρόπο.

• Η Eastpak ανανεώθηκε αποκτώντας νέο team manager που, όπως ακούγεται, θα ταράξει τα νερά. Στο team της Eastpak εντάχθηκε και ο μικρός Κωνσταντίνος Μαυρίδης. Γενικά η εταιρεία ετοιμάζει νέες κινήσεις φέτος σε όλα τα επίπεδα, σε ό,τι έχει σχέση με το skateboarding.

• Νέο όνομα όμως απέκτησε και η Vans. Ο σκληρός Γιάννης Λιβάνης εντάχθηκε στο flow team. Μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του σε όσους δεν το ξέρουν. Go John!

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

• Ο Ryan Gallant, μετά τη μυστήρια αποχώρησή του από το team της Plan-b, επέστρεψε στην πρώτη εταιρεία που τον ανέδειξε, τη μοναδική Expedition skateboards. Ήδη πρόλαβε να κυκλοφορήσει το πρώτο του μοντέλο. Τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν για την Plan-b, αφού πριν ολοκληρώσει το νέο της βίντεο έχει χάσει ήδη τρεις skaters.

• Ένας άλλος ξεχωριστός skater, ο Dan Murphy, διαβάσαμε ότι εγκατέλειψε τη Mystery skateboards για να ενταχθεί στη Foundation skateboards. Όλοι πάνε κι έρχονται τελικά!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ