- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιτέλους έφτασε η στιγμή που περίμενε όλη η ελληνική skateboarding σκηνή. Αυτή την Παρασκευή 12/3 στο Βios (Πειραιώς 84) στις 10.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του νέου ελληνικού skate βίντεο με τίτλο “Borrowed Time”. Είναι η νέα δουλειά του αγαπητού μας Κώστα Μάνδυλα. Εδώ και δεκαοκτώ μήνες, καθημερινά, ο Κώστας οργώνει τα μέρη που μαζευόμαστε προκειμένου να απαθανατίσει με την κάμερά του τις καλύτερες στιγμές όλων αυτών που παίρνουν μέρος στο συγκεκριμένο βίντεο που δεν είναι και λίγοι: Γιώργος Παπαδημητρίου, Koger Sarbast, Giorgio Ζάβος, Νέστωρ Suki, Θοδωρής Μαχαίρας, Νίκος Μολοχτός, Παντελής Μεσσαρόπουλος, Κωσταντίνος Γεωργίου και Θωμάς Κολούσης, είναι οι skaters που έχουν part στο νέο βίντεο. Μερικές μέρες αργότερα στις 19/3 θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στο νέο μπαρ La dose (Βιλαρά 1, στο κέντρο) στις 10.30. Εννοείται ότι θα δώσουμε κι εκεί το «παρών». Αξίζει να αναφέρουμε ότι το “Borrowed Time” είναι μια παραγωγή του Flipside magazine με υποστηριχτές τη Nike sb, το Color skate shop, Lost και thespot.gr). Δεν χρειάζεται να πούμε ότι μετά την προβολή θα ακολουθήσει πάρτι, γιατί έτσι κι αλλιώς όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται εκεί για να το απολαύσει. Πάντα τέτοια.
Σας λέγαμε στις αρχές της σεζόν για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Βαρκελώνης, του γνωστού Macba, και λίγους μήνες μετά η ανάπλαση αυτή είναι έτοιμη και ο χώρος έχει παραδοθεί στους επισκέπτες του. Οι αρχιτέκτονες μας άφησαν για άλλη μια φορά με το στόμα ανοιχτό. Οι skaters εδώ χρησιμοποιούν το φυσικό περιβάλλον της πόλης για να τσουλούν το σανίδι τους και να κάνουν τα κόλπα τους. Το μπροστινό κομμάτι του μουσείου ανανεώθηκε και άλλαξε. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες προστέθηκαν μερικά ακόμα curbs, ενώ στη δεξιά πλευρά που πριν υπήρχε το famous drop μαζί με το channel curb, τώρα δημιουργήθηκαν 8 σκαλιά μαζί με ένα ίσιο curb στην αριστερή μεριά τον σκαλιών. Στο πίσω μέρος στα θρυλικά big 4, που καταστράφηκαν, δημιουργήθηκαν τα νέα Big 3 που δείχνουν πιο προσιτά για κόλπα, με ένα ψηλό κατηφορικό έδαφος στην προσγείωση, και τριγύρω αρκετά curbs για να μπορείς να κάνεις skate μέχρι λιποθυμίας! Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν από την μπροστινή μεριά του μουσείου αφήνουν να κάνεις skate, πάντως στην πίσω πλευρά είδαμε skaters σε βίντεο να κάνουν εκεί skate μετά την ανάπλαση του χώρου. Θα το διαπιστώσουμε από κοντά στο επόμενο καλοκαιρινό ταξιδάκι μας, αν όλα πάνε καλά. Μέχρι τότε μήπως να βρεθεί κάποιος να καλέσει αυτούς τους αρχιτέκτονες και στην πόλη μας, μπας και δούμε άσπρη μέρα; Γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ
• O Sierra Fellers, ένας skater που καλπάζει με το ταλέντο του, πλέον διαθέτει το δικό του παπούτσι στην Circa footwear.
• O Cory Kennedy, ένα όνομα που έκανε πάταγο όταν εμφανίστηκε, εντάχτηκε τώρα στο pro team της Nike sb.
• Μια νέα εταιρεία trucks εμφανίστηκε στην αγορά με το όνομα Theeve. Δεν τα έχουμε δει ακόμα από κοντά τα προϊόντα, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι το team της αποτελείται από δυνατά ονόματα: Dan Murphy, Johnny Layton, Garrett Hill, Tony Hawk, Matt Mumford, Gareth Stehr, Chad Bartie και Ben Raybourn.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Οδηγός επιβίωσης για τις καυτές μέρες στην πόλη
Δωρεάν βουτιές στα νερά της Αττικής
Με ανανεωμένους χώρους και νέες γαστρονομικές αφίξεις ο όμιλος Divani επαναπροσδιορίζουν την έννοια του city escape
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.