Life in Athens

Fresh skate plaza on map

Ένας νέος χώρος για τους skaters της Ελλάδας στην Ξάνθη

Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πριν το καλοκαίρι έλαβα μια ευχάριστη πληροφορία που αφορά την ελληνική σκηνή του skateboarding. Εκεί ψηλά στο Βορρά, στην όμορφη Ξάνθη, μάθαμε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία ενός skate plaza με την βοήθεια του δήμου. Όσες περίεργες σκέψεις και αν πέρασαν από το μυαλό μου σε κλάσματα δευτερολέπτου δεν άφησα να με επηρεάσουν, για τον κύριο λόγο ότι στην δύσκολη εποχή που ζούμε με τόσα προβλήματα γίνονται ακόμα προσπάθειες για την ανάπτυξη του skateboarding. Όλοι γνωρίζουμε ότι το βιοτικό επίπεδο της χώρας μας έχει πιάσει πάτο, όμως είναι πλέον εμφανές ότι ο λαός προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη βρέθηκα σε ένα μεγάλο φεστιβάλ, το "Ramp the spot", που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια στην Δράμα. Εκεί βρήκα κάποιους παλιούς φίλους από την Ξάνθη που με ενημέρωσαν για την εξέλιξη του skate plaza. Άκουσα αρκετές πληροφορίες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν αρνητικές, τύπου : οι αρχιτέκτονες δυσκολεύονταν να κατανοήσουν της ανάγκες ενός skater, λίγο ότι τα σχέδια δεν τηρήθηκαν κατά γράμμα, λίγο το όραμα του Δήμου για τον χώρο και αλλά τέτοιου είδους σχόλια που πάντα σε κάνουν να σκέφτεσαι αρνητικά. Επιστρέφοντας στην Αθήνα έπεσε το μάτι μου σε ένα βίντεο που ανέβασε κάποιος στο διαδίκτυο. Σίγουρα κάποιος local skater θέλησε να ενημερώσει την κοινότητα των skaters για την εξέλιξη του skate plaza στην Ξάνθη.

Σας παρουσιάζω το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας. Τα εγκαίνια του πάρκου, όπως ακούσαμε, θα γίνουν μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη. Όταν θα τσουλήσουμε νομίζω πως θα μπορούμε να έχουμε άποψη. Παρόλα αυτά, προσωπικά μεταφέρω τα συγχαρητήρια μου για την συγκεκριμένη κίνηση σε όλους τους αρμόδιους που κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ακόμα χώρο για τους skaters της Ελλάδας.