- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Πέμπτη τα εγκαίνια Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης
Ραντεβού στο dj party που θα επιμεληθούν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice Radio 102,5
Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8:00 μ.μ., ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζει τη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.
Τα οκτώ νέα καταστήματα που αρχίζουν να λειτουργούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, μαζί με τους χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού και το δημοφιλές ΚΕΠ, δημιουργούν έναν νέο πόλο έλξης για την Κυψέλη και φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν επιχειρηματικά και πολιτιστικά ολόκληρη την περιοχή.
Στη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης εφαρμόζεται ένα καινοτόμο, συμμετοχικό και μη κερδοσκοπικό μοντέλο συνεργασίας φορέων κοινωνικής οικονομίας, με συν-διαχειριστή το Impact Hub Athens,καθιστώντας της την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Η βραδιά θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Αθηναίων και θα ολοκληρωθεί με dj party που θα επιμεληθούν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice Radio 102,5.
Μετά το επίσημο άνοιγμα της Αγοράς, ακολουθεί μια διήμερη γιορτή κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στις 5-6 Οκτωβρίου, με εκδηλώσεις και δράσεις, με κύριους πρωταγωνιστές το κοινό, τα νέα καταστήματα, καθώς και τους κοινωνικούς φορείς που φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται στην Αγορά όπως είναι η ΕΛΛΑΚ, The Danish Refugee Council, η Caritas, το El Sistema Greece.
Τα νέα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι:
WISE GREECE
Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.
FLOWER POWER
Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.
BIOHIVE
Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF
Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.
CREATORS OF COSMOS
Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας. Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Όσο η πόλη οργανώνεται γύρω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τόσο ενισχύεται ένας φαύλος κύκλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Ένα οικοσύστημα που αναδεικνύει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και επαναφέρει τον ιστορικό άξονα της Σταδίου στο επίκεντρο της ζωής της πρωτεύουσας
H αλλαγή είναι δυνατή. Η ιδέα ότι «στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα» λειτουργεί σαν άλλοθι.
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 12,63 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.