Life in Athens

10 πράγματα που δεν ξέρεις για το Meet Market

Στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου όλη η Τεχνόπολη θα γεμίσει χειροποίητα αντικείμενα, μουσική, σεμινάρια και γέλια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 652
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Meet Market

Φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής (και 100 Meet Markets) και το γιορτάζει διοργανώνοντας το μεγαλύτερο Meet Market που έγινε ποτέ! Στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου όλη η Τεχνόπολη θα γεμίσει χειροποίητα αντικείμενα, μουσική, σεμινάρια και γέλια. Θα υπάρχει και ένας τοίχος «Σε είδα» από την A.V. όπου θα μπορείτε να αφήνετε επιτόπου ραβασάκια σε όποιο αγόρι ή κορίτσι σάς τραβήξει το ενδιαφέρον... Με αφορμή όλα αυτά, επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Meet Market και μάθαμε τα πάντα!

1. Οι δύο ιδρυτές του (Alison & J.Melik) γνωρίστηκαν σε μια βραδιά open mic. Η Alison απήγγειλε ποίηση και ο Γιάννης ήταν ο dj της βραδιάς.

Meet Market - Alison Δαμιανού
Alison

2. Στην αρχή, πολλοί από τους χώρους που ζήτησαν να πραγματοποιηθεί το meet market τους απέρριψαν... και μετά τους ζήτησαν!

3. Μετά από κάθε meet market, μεγάλο μέρος του καθαρισμού το κάνουν μόνοι τους... σκούπισμα, σφουγγάρισμα, βγάζουν καρφιά από τους τοίχους, καθαρίζουν τις τουαλέτες κ.λπ. Γι’ αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πετάξετε κάτω τσίχλες και τσιγάρα σκεφτείτε το ξανά!

4. Τα πρώτα 4-5 χρόνια δεν είχαν εισόδημα... βγάζανε μόνο τόσα χρήματα όσα χρειάζονταν για να καλύψουν τα έξοδά τους και να μην τα παρατήσουν.

5. Μετά το Meet Market στον Φωκιανό, στις 3 το πρωί, αφού είχανε τον χώρο στη διάθεσή τους, παίξανε ένα πολύ μεθυσμένο ματς ποδοσφαίρου... μία από τις πιο όμορφες στιγμές.

6. Επική στιγμή ήταν και το Meet Market στο Λιμάνι του Πειραιά και ανακοινώθηκε από όλους τους κεντρικούς ηλεκτρονικούς πίνακες σε ολόκληρο το Λιμάνι. « Ήταν σημείο καμπής για εμάς να το δούμε γραμμένο εκεί».

Meet Market

7. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσοι άνθρωποι έρχονται στο κεντρικό ταμείο για να τους ρωτήσουν... πού είναι το κεντρικό ταμείο.

8. Όλα τα δώρα που δίνουν στο meet market τα φτιάχνουν μόνοι τους. Κάθε cd, κάθε κονκάρδα... και τα πακετάρουνε οι ίδιοι.

Meet Market

9. Πολλά παντρεμένα ζευγάρια τούς έχουν πει ότι γνωρίστηκαν στο meet market.

10. «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΡΕΑΣ. Είναι meet και όχι meat. Μας έχουν πάρει οι λογιστές των εκθετών μας για να μας πουν πως μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει γιατί αποκλείεται οι πελάτες τους να αγόρασαν κρέας. Μας έχουν στείλει βιογραφικά άνθρωποι εξειδικευμένοι στην τεχνολογία τροφίμων και κρεάτων και μια φορά είπαμε σε κάποιον να έρθει στο Πασχαλινό Μeet Market και μας απάντησε ότι δεν μπορεί γιατί… νηστεύει».

*Κερδίστε 20 δωροεπιταγές των €10 για το 100ο Meet Market συμμετέχοντας στον διαγωνισμό της A.V εδώ

*Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στην A.V η δημιουργός του Meet Market Άλισον Δαμιανού εδώ.


Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ