Life in Athens

Ο skater της εβδομάδας- ΤΟΜΜΥ ΧΙΤΟΣ

Ο Τommy είναι αρκετά χρόνια στο παιχνίδι και κάνει skate με ένα εντελώς δικό του στιλ.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 290
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3560-9301.jpg

Ο Τommy είναι αρκετά χρόνια στο παιχνίδι και κάνει skate με ένα εντελώς δικό του στιλ. Επιλέγει πάντα τον τρόπο και το χρόνο που θα ασχοληθεί με το skateboarding  και σε εντυπωσιάζει ο απλός τρόπος που έχει τοποθετήσει το skate στο μυαλό του. Τώρα πια ζει εκτός Αθηνών, στη Ρόδο, αλλά επισκέπτεται συχνά πυκνά την πόλη μας για να συναντηθεί με τους φίλους και τα παλιά του λημέρια. Σε μια τέτοια επίσκεψη του ζητήσαμε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.  

Τρία αγαπημένα αθηναϊκά skate σποτ;  Πρώτο και καλύτερο το Πεδίον του Άρεως (εκεί έμαθα τα πάντα περί skate). Άλλο αγαπημένο είναι η παλιά πλατεία Ηρώων (και η καινούργια καλή ήταν, αλλά το όνειρο δεν κράτησε πολύ) και τέλος το εντελώς νέο σποτ στο λόφο του Φιλοπάππου, που είναι απλά μαγικό.

Τι σε χαροποιεί και τι σε ξενερώνει στη σημερινή σκηνή του skate;  Κάποτε οι skaters ήταν πιο ενωμένοι, πιο ομάδα. Σήμερα αυτό είναι σπάνιο. Με χαροποιεί, όμως, το γεγονός ότι το επίπεδο έχει ανέβει τρελά σε σχέση με παλιότερα και αξίζει ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά. Επίσης με ξενίζει λίγο το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς και στα μυαλά των skaters. Δεν είναι δηλαδή τόσο «αθώο» πια αυτό το παιχνίδι και στη χώρα μας.

Ποιους Έλληνες skaters ξεχωρίζεις; Πάντα ξεχώριζα τον Memet, τον Γιώτη Γόρδιο, τον Ορέστη Καραγιώργη και το φίλο Άκη Γιούσμη.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα skater που ζει στην επαρχία να συνεχίσει το skate; Είναι πράγματι πίκρα. Το συναίσθημα να κάνεις μόνο σου skate δεν περιγράφεται, μοιάζεις σαν τη μύγα μες στο γάλα. Θέλει αγώνα να κρατηθείς σ’ αυτό που κάνεις. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι τα παρατάνε συνήθως και χάνονται.

Το SITE της εβδομάδας

Ο Greg Hunt ζει στο Λος Άντζελες και είναι ένας από τους πιο γνωστούς pro από την εποχή του 1995. Είναι επίσης ένας σπουδαίος φωτογράφος στο χώρο του skateboarding και βιντεο-παραγωγός. Ο Greg έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να φωτογραφίζει τα θέματά του κι αν ενδιαφέρεστε να δείτε λεπτομέρειες από τη δουλειά αυτού του τόσο σημαντικού καλλιτέχνη δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το blog του στη διεύθυνση: www.hyntfilmwork.com . Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστορία του Greg, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ’ όλα τα χρόνια της δουλειάς του. Σκέτο ταξίδι στο μαγικό κόσμο του skateboarding. Απλά επισκεφτείτε το.

Skate shopping

To Converse του Papps 

Το τελευταίο καιρό βλέπουμε την Converse να έχει μπει πολύ δυνατά στο χώρο του skateboarding. Επιλεγμένο team και επιλεγμένα προϊόντα, όπως αυτό το νέο μοντέλο του Antony Pappalardo, που νομίζω τον αντιπροσωπεύει εντελώς. Το σκεπτικό της Converse να επαναλανσάρει το θρυλικό παπούτσι της All Star που είχε κάνει πάταγο την περίοδο του ’95, προσαρμόζοντάς το στη σημερινή μόδα του skateboarding, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τέλειο skate shoe για τον μοναδικό Papps, που απλά θα κάνει θραύση...

converse_pappalardo_1.jpg

Τα trucks της Royal Matix

Η εταιρεία-κολοσσός Royal trucks συνεχίζει να κάνει τη διαφορά, αφού πίσω από αυτήν κρύβονται ονόματα σημαντικά όπως Rudy Johnson και Guy Mariano. Παλιότερα, σε συνεργασία με τη Matix clothing είχε βγάλει ένα καταπληκτικό jacket και τώρα με την ίδια εταιρεία κυκλοφορεί τα νέα σούπερ trucks που βλέπετε στη φωτογραφία. Το απλό και λιτό σχέδιό τους τα κάνουν να ξεχωρίζουν και σύντομα θα τα δούμε κι εδώ. Περισσότερες λεπτομέρειες στα site των εταιρειών: www.Royalskateboardstruck.com και www.matixclothing.com 

matix-royal_1.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ