Life in Athens

Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ο Αργύρης είναι ένας ιδιαίτερος σκηνοθέτης.

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 393
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Αργύρης είναι ένας ιδιαίτερος σκηνοθέτης. Αγαπήθηκε αμέσως από την κοινότητα των skaters μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας του «Wasted Youth», που έδειξε με τόσο τρυφερό τρόπο το δικό μας κόσμο. Μέχρι να τελειώσει τη νέα του δουλειά, του ζητήσαμε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Τι ξέρεις από skate; Ξέρω ότι αν ανέβω στο σανίδι θα πέσω σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Περίγραψέ μου την πρώτη σου επαφή με τον κόσμο του skateboarding. Ευτυχώς δεν είχα καμία μέχρι που γνώρισα τον Χάρη Μάρκου, τον πρωταγωνιστή της ταινίας μου. Το μετά δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Τι θαυμάζεις στη συγκεκριμένη κουλτούρα; Τον τρόπο που πέφτουν και ξανασηκώνονται. Την αντοχή στον πόνο. Βέβαια, θα μου πεις, «εδώ αντέχουν τον Χάρη Μάρκου»!

Πιστεύεις ότι οι skaters διαφέρουν από τα άλλα παιδιά; Ναι, γιατί νομίζουν ότι είναι παιδιά ακόμη και όταν είναι κοτζάμ μαντράχαλοι. Σαν τους σκηνοθέτες, ένα πράγμα.

Τι σε φοβίζει όταν βλέπεις κάποιον να κάνει skate; Ότι θα είναι κι άλλοι από πίσω.

Όταν ακούς flip back side tail slide, τι σου έρχεται στο μυαλό; Ό,τι έρχεται σε εσένα, αν σου πω «κόψε με μια αμερικάνα το δυομισάρι».

Στείλε ένα μήνυμα στους κυβερνήτες της πόλης, που θα μπορούσε να βοηθήσει τη σκηνή του skateboarding... Σας παρακαλώ, πείτε στους αστυνομικούς να μην ενοχλούν τα παιδιά που κάνουν skate. Να μην τα ζηλεύουν επειδή είναι ελεύθερα, όμορφα και με στιλ. Να ασχολούνται με άλλα πράγματα. Να περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι, να βοηθάνε να κατέβει η γατούλα από το δέντρο και τέτοια.


SKATE & ΤΗΕ CITY

●  Έγινε με επιτυχία στο skate park της Ηλιόπουλης ο διαγωνισμός «Element Make It Count 2012». Στους μέχρι 13 ετών πρώτος αναδείχτηκε ο Αντώνης Μακρυγιάννης, δεύτερος ο Δημήτρης Τζίνος και τρίτος ο Αλέξανδρος Συταράς. Στις ηλικίες 14-16 πρώτος ήρθε ο Νίκος Λαγός, δεύτερος ο Διονύσης Σκαμνάς και τρίτος ο Αλέξανδρος Αγγουριδάκης. Στους πάνω από 17 ετών πρώτος αναδείχτηκε ο Αλέξης Ρόπης (ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους ευρωπαϊκούς τελικούς στο Βερολίνο αρχές Ιουλίου), δεύτερος ο Σπύρος Τσαρουχάς και τρίτος ο Μανώλης Δεχουνιώτης. Δυστυχώς, το φετινό επίπεδο ήταν μάλλον χαμηλότερο από πέρσι.   

● Έγινε και το «Secret Jam CU» στο skate Plaza. Εδώ παρακολουθήσαμε πανέμορφο skateboarding, παιδιά με πολλή όρεξη και φανερή εξέλιξη στο ταλέντο τους. Χαρτζιλίκι στην τσέπη έβαλαν αρκετοί αναβάτες που είχαν δυνατή παρουσία, όπως οι Νίκος Μολοχτός, Αρθούρος Κιβιλίωφ, Νέστορας Χαριτονίδης, Μιχάλης Βασιλάκης, Θάνος Πάνου, Πάνος Λούπης και Γιώργος Παπαδημητρίου. Σε καλή μεριά, παιδιά!

● Ολόφρεσκα trucks Venture/Thunder έκαναν την εμφάνισή τους στο Ministry of Concrete (Κωνσταντινουπόλεως 42, Γκάζι). Το φοβερό είναι ότι για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα Venture (8/8, 2 μέγεθος). Απλά πανέμορφα, κινήσου γρήγορα πριν είναι αργά!

● Brigada eyewear Η εταιρεία-φάντασμα κάνει επιτέλους την εμφάνισή της ξεκινώντας με 4 ονόματα, τους Andrew Reynolds, Paul Rodrigues, Lizard King και Terry Kennedy. Έχει συμπαθητικό λογότυπο και ο καιρός θα δείξει τι πουλιά θα πιάσει κι αυτή, προς το παρόν τα προϊόντα της είναι ελαφρώς επαναλαμβανόμενα, δεν έχουν και πολλές πρωτοτυπίες.

● Street League 2012 Ξεκίνησε ο διαγωνισμός-κολοσσός στις 19/5, με πρώτη στάση το Κάνσας. Ο Ευρωπαίος που επιλέχτηκε να μπει στην ομάδα των διαγωνιζόμενων είναι ο Bastien Salabanzi, ο μόνος που μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδος διαγωνισμό. Επόμενες στάσεις California, Arizona, New Jersey.  

● Χάρης Μάρκου Είναι ο πιο γελαστός skater της πιάτσας, μετά τον Δημήτρη Πατίλη φυσικά. Ευχόμαστε καλή στρατιωτική θητεία στον «Wasted Youth» Χαράκι.

● Νέο spot στο Ελληνικό, δίπλα στο σουπερμάρκετ του Βασιλόπουλου. Συνέχισε στον παράδρομο ευθεία, στις νέες εγκαταστάσεις του Μετρό φύτρωσαν κάτι πανέμορφα σποτάκια μούρλια! 

billygee23@yahoo.gr