Life in Athens

Eniz Fazliof

O Ευρωπαίος  «Skater of the year»

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 387
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21440-47779.jpg

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε για ακόμη μια φορά την πόλη μας η ευρωπαϊκή ομάδα της Emerica shoes. Η ομάδα κατέφθασε ανανεωμένη, με νέους αναβάτες, ανάμεσά τους και ο Eniz Fazliof, ένας skater από τη Φινλανδία που τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων. Για το 2011, στα βραβεία «Reader Choice» που απονέμει το περιοδικό «Kingpin», του έδωσαν τον τίτλο «Skater Of The Year» στην Ευρώπη. Η A.V. τον συνάντησε και του ζήτησε να αυτοσυστηθεί!

«Γεια χαρά! Ονομάζομαι Eniz Fazliov, είμαι 24 χρονών και κατάγομαι από τη Φινλανδία. Στη χώρα μου το street skating είναι δύσκολο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, γιατί ο χειμώνας είναι πολύ βαρύς. Υπάρχουν τα κλειστά skate parks που μας βοηθούν, αλλά το συναίσθημα που νιώθεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους γρήγορα σε αποκαρδιώνει. Όταν όμως έρχεται κι εκεί η άνοιξη, αλλάζει η διάθεση όλων μας, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι τα περισσότερα σποτ στη χώρα μας δεν είναι απ’ τα καλύτερα και τέλος πάντων δεν είναι κατάλληλα γι’ αυτό που θέλω να κάνω. Όταν ο καιρός στη Φινλανδία είναι χάλια, προσπαθώ να ταξιδεύω. Υπάρχουν αρκετές όμορφες χώρες που μπορείς να κάνεις skate όλο το χειμώνα εύκολα, όπως είναι η δική σας. Η πρώτη εταιρεία που πίστεψε σε μένα και με πήρε στα ταξίδια της ήταν η Volcom (clothing) που με έστειλε στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Mystic Cap» στην Πράγα. Λίγο αργότερα η Emerica άρχισε να με βάζει στη λίστα για το μεγάλο ευρωπαϊκό skate διαγωνισμό στη Βασιλεία της Ελβετίας. Τώρα πια εμφανίζομαι σε αρκετά contests στην Ευρώπη. Δεν γνώριζα πολλά πράγματα για την ελληνική skateboarding σκηνή μέχρι που το 2005 επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Αθήνα και ενθουσιάστηκα. Ήρθα με φίλους για διακοπές συνδυάζοντας και το skate και περάσαμε σούπερ. Βρήκα το επίπεδο των Eλλήνων skaters αρκετά προχωρημένο, έχει παντού απίστευτα σποτ και (το κυριότερο) δεν σε ενοχλεί η αστυνομία! Θα πρέπει να νιώθετε πολύ τυχεροί εσείς εδώ. Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ότι μια μέρα θα διεκδικούσα τον τίτλο του «Skater της χρονιάς», και όταν αυτό έγινε με χαροποίησε, αλλά δεν άλλαξε και πολλά πράγματα στη ζωή μου πέρα από το ότι ταξιδεύω συχνότερα, γνωρίζω περισσότερο κόσμο και περνώ έντονες στιγμές. Σίγουρα με έκανε πιο χαρούμενο, αλλά τώρα που ξέρουν οι άλλοι γι’ αυτή τη διάκριση με περιμένουν στη γωνία και με κρίνουν σκληρά έτσι και χάσω κανένα kick flip. Δεν καταλαβαίνουν ότι το skate είναι καθαρά εγκεφαλικό και δεν έχεις καθημερινά την ίδια απόδοση.

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να συστηθώ στο ελληνικό κοινό, η πόλη σας είναι όμορφη, έχει καλό φαγητό, απίθανα σποτ, μπλε ουρανό και ήλιο. Χαιρετίσματα στους φίλους μου (Perus Crew) που ξεκίνησαν την εταιρεία με skate (hard wear and clothing), ευχαριστώ τους χορηγούς μου, skateboarding is beautiful, see you around!

SKATE & ΤΗΕ CITY

● Συγχαρητήρια στο μικρό, αγαπημένο μας φίλο Giorgio Armani-Ζάβο, που κατέκτησε τη 17η θέση στο διαγωνισμό «Simple Session 12» στην Εσθονία ανάμεσα σε 70 άλλα σημαντικά ονόματα του χώρου μας. Go jojo!

● Ακόμα ένας άνθρωπος μας έκανε περήφανους με τη δουλειά του στη μακρινή Αμερική. Ο παλιός φίλος Κώστας Μάνδυλας έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό βίντεο μοντάζ «Cinematographer», που διοργάνωσε το περιοδικό «Transworld Skateboarding» για όλους τους filmers του κόσμου και ο Κώστας κατάφερε με την αξία του να κατακτήσει την 3η θέση! Καθόλου άσχημα, εξάλλου οι κόποι και η καλή δουλειά ανταμείβονται αργά η γρήγορα.

● Κουραστήκαμε να βλέπουμε άσχετους να φοράνε Thrasher t-shirt, ειδικά το λογότυπο με τον τράγο έχει γίνει τραγικό. Αλλάξτε τα, παιδιά.

 billygee23@yahoo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ