Life in Athens

Our park fiesta event

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου CU skate Plaza στους Αμπελόκηπους

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 367
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17332-38017.jpg

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου CU skate Plaza στους Αμπελόκηπους, το νέο μας (και μοναδικό προς το παρόν) καμάρι, έγιναν σε συνδυασμό με ένα διαγωνισμό skateboarding που διοργάνωσαν οι ομάδες των Color skates, Goodbie sk8boards, Micro x treme και Vodafone CU. Μικροί και μεγάλοι σε ηλικία skaters διαγωνίστηκαν και πρόσφεραν θέαμα. Είχαν όλοι τρομερή άνεση, αφού γνώριζαν πια καλά το χώρο, έδειξαν τα κόλπα τους και ο κόσμος τούς παρακολούθησε με φοβερό ενδιαφέρον παρά το τσουχτερό κρύο. Όταν απολαμβάνεις όμορφο skateboarding, όλα τελειώνουν γρήγορα. Έτσι, οι κριτές πήραν θέση για τα αποτελέσματα των νικητών, κλείνοντας το όγδοο (!) κατά σειρά event για το 2011, κάτι πρωτοφανές για το χώρο μας. Οι νικητές που αναδείχτηκαν ήταν:

Βig men

1ος Πάνος Λούπης

2ος Αρθούρος Κυβιλιόφ

3ος Giogio Armani Ζάβος

Juniors

1ος Dennis Σκαμνάς

2os Παναγιώτης Σταθάκης

3ος Νίκος Μιγκλής


n

Τι ξέρεις από skate;

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ

Είναι πολιτικός μηχανικός. Γεννήθηκε στη Βαγδάτη το 1957. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αφρική. Αρκετά χρόνια τώρα έχει επιλέξει ως τόπο διαμονής του την Ελλάδα. Αυτές τις μέρες σκέφτεται ότι το μόνο που έμεινε στο κουτί της Πανδώρας είναι η Ελπίδα.

Περίγραψε μου την πρώτη σου επαφή με τον κόσμο του skateboarding. Δεν θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά είναι πολλά χρόνια που βλέπω στην πόλη skateboarders. Ίσως η παλιότερη και εντονότερη εικόνα (και ήχος) είναι από κάποιους μαθητές του σχολείου εδώ πιο πάνω από το σπίτι, που βρίσκουν διασκεδαστικό τον κατηφορικό μας δρόμο.

Τι θαυμάζεις στη συγκεκριμένη κουλτούρα; Κουλτούρα; Δεν είχα φανταστεί ότι είναι κάτι παραπάνω από θεαματικό sport. Βέβαια η σχετικά ομοιογενής εμφάνιση, ρούχα, παπούτσια, κάτι θα δηλώνει, θα ήθελα να μάθω περισσότερα.

Πιστεύεις ότι οι skaters διαφέρουν από τα άλλα παιδιά; Μου αρέσει πολύ ότι είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν την πόλη, τους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα με ενεργή ζωντάνια. Είναι πολύ ευχάριστο να τους παρατηρείς μέσα στην μπίχλα της Αθήνας, που δεν βλέπεις παρά μόνο βιαστικούς περαστικούς στο κοινόχρηστο περιβάλλον. Οι γονείς με τα παιδιά απουσιάζουν από τις πλατείες, ελάχιστους ανθρώπους συναντάς να διαβάζουν στο ύπαιθρο, ίσως κάπου-κάπου κάποιον τουρίστα. Μέσα σε  αυτό το περιβάλλον μόνο οι skateboarders απολαμβάνουν τόσο πολύ αυτό που οι υπόλοιποι έχουν σχεδόν εγκαταλείψει.

Τι σε φοβίζει όταν βλέπεις κάποιον να κάνει skate; Μην ανοίξει κανένα κεφάλι ή σπάσει κανένα κόκαλο, όχι μόνο από τους αρχαρίους αλλά και από έμπειρους που τολμάνε πολύ θεαματικές φιγούρες.   

Στείλε ένα μήνυμα στους κυβερνήτες της πόλης που μπορεί να βοηθήσει τη σκηνή του skateboarding. Έχω δει σε ντοκιμαντέρ ότι σε άλλες χώρες έχουν κατασκευαστεί πίστες ειδικές για skateboard και μπορώ να εκτιμήσω, είμαι μηχανικός, ότι είναι μικρού σχετικά κόστους. Οικόπεδα εγκαταλειμμένα, αλάνες, πάρκα κ.λπ. μπορούν να προσελκύσουν κόσμο, που σημαίνει ζωή, ασφάλεια, καθαριότητα και ό,τι πηγάζει από ένα χώρο που έχει χρήστες που τον αγαπoύν και τον απολαμβάνουν.   

billygee23@yahoo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ