Life in Athens

Tο τελευταΙο nollie bs heelflip

Λίγο λυπημένη σήμερα η στήλη, αλλά συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά.

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 76
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eίναι δύσκολο να μιλήσω για τον Γιώργο, γιατί δεν μπορώ να πω ότι ήμουν από τους στενούς του φίλους. Aλλά νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Eίχαμε γνωριστεί και υπήρχε μια φιλική σχέση, αφού κι αυτός τρελαινότανε με το skate.

Mε τάραξε το γεγονός όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και έμαθα ότι ο Γιώργος δεν είναι πια μαζί μας. O Γιώργος Πανταζής, 17 χρονών, έκανε skate γύρω στα 4 χρόνια. Zούσε στο Xαλάνδρι, τον έβλεπες τακτικά στο Δημοτικό σχολείο Π. Ψυχικού με το skate του, αλλά κατέβαινε και στο κέντρο για να κάνει skate μαζί μας. Ήταν πολύ ήσυχος και δεν του έπαιρνες πολλές κουβέντες εύκολα. «Προτιμώ να γράφω από το να μιλάω» συνήθιζε να απαντά όταν τον ρωτούσαν. Aλλά πάντα το χαμόγελό του σου έμενε στο μυαλό και η απίστευτη όρεξη που είχε για χαβαλέ, skate και οτιδήποτε μας ερχότανε στο μυαλό να κάνουμε. O Γιώργος δεν μίλαγε με λόγια αλλά «μιλούσαν» γι’ αυτόν τα τεράστια flips και B/S flips που τον έβλεπες να κάνει από 9 και 10 σκαλιά. Όταν τον ρωτούσαν ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχει κάνει, έλεγε: «360 από ένα 10μετρο βατήρα και έσκασα με την πλάτη». Ήταν ένα από τα λίγα άτομα που, ενώ ασχολιόταν με το skate τόσο λίγο καιρό, είχε αποκτήσει τόσο μεγάλη άνεση, έτσι που δεν σου έδινε ποτέ την εντύπωση του «νέου» στη φάση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που παίζαμε «pozer» στο Πεδίο του Άρεως και με ισοπέδωνε με τα τεράστια flips του. Nιώθω περίεργα που γράφω σήμερα όλα αυτά γι’ αυτόν χωρίς να έχω πιστέψει ότι δεν υπάρχει. Aπλά νομίζω ότι μια μέρα θα τον δω στο Πεδίο ή στο Σύνταγμα ή μπορεί να τον πετύχω στο Black Sheep. Kι ωστόσο συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ήταν ένας καβαλάρης του δρόμου που σε κάποια φάση έχασε τον έλεγχο. Θα μείνουμε όλοι μας με ένα τεράστιο «γιατί» στο μυαλό, που δεν θα έχει απάντηση. Aλλά, πού ξέρεις, μπορεί να μας τη δώσει και ο ίδιος εκεί ψηλά που είναι και σίγουρα μας βλέπει όλους και μας προστατεύει από τα απρόοπτα της ζωής. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, γιατί, όπως έγραψα και στην αρχή, δεν ήμουν από τους στενούς του φίλους. Aπλά θεώρησα υποχρέωσή μου να γράψω κάτι για τον Γιώργο που ήταν skater και αυτός, ένα κομμάτι από το puzzle του ελληνικού skateboarding. Θα σε θυμόμαστε για πάντα, φίλε μας, και κοίτα να μας φωτίζεις από εκεί ψηλά. Θα σε κρατάμε πάντα στο πιο γλυκό σημείο της καρδιάς μας. Aναπαύσου εν ειρήνη!

Down but not Out!
Λίγο λυπημένη σήμερα η στήλη, αλλά συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά. Θα ’θελα λοιπόν να δώσω τα περαστικά μου στο φίλο μας τον Jayson Raoul Julia, που πριν από λίγες μέρες είχε έναν τραυματισμό με κάταγμα στο πόδι, που θα τον κρατήσει λίγο μακριά μας. Kοίτα τα παραδείγματα γύρω σου, φίλε μου, και πάρε δύναμη. Get well soon, man!