Life in Athens

Aθήνα id: Μυρτώ Αλικάκη

ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ Hθοποιός

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 327
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10712-24311.jpg

Το πρώτο σου διαμέρισμα στην Αθήνα. Τώρα πού μένεις;  Ένα πολύ μικρό σπιτάκι στο Πολύγωνο, πίσω από τα δικαστήρια. Εδώ και 4 χρόνια ζω στα Ιλίσια, στην περιοχή του Κάραβελ.

Η πιο θεατρική γειτονιά της Αθήνας;  Τα Εξάρχεια, λόγω της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας και των πολλών καλλιτεχνών που έτσι κι αλλιώς συχνάζουν εκεί.

Τι κάνει κάποιον Αθηναίο;  Το άγχος για τον αν θα φτάσει έγκαιρα στον προορισμό του.

Ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα της Αθήνας που διαπιστώνεις όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό...  Ζηλεύω την επαφή με το πράσινο και την αρχιτεκτονική αισθητική που κάνει τις περισσότερες πόλεις πιο όμορφες. Κρατάω την καλή πλευρά της ανατολίτικης φύσης μας, που μας κάνει λιγότερο τετράγωνους από τους Ευρωπαίους.

«Ξένος στην Αθήνα», 3 πράγματα που τον συμβουλεύεις να κάνει…  Βόλτα στην Ακρόπολη και τα πέριξ του ιστορικού κέντρου/ Ψάρι στις λαϊκές πειραιώτικες γειτονιές, όπως στο Κερατσίνι/ Σάββατο βράδυ στο Γκάζι, κι όμως υπάρχει μποτιλιάρισμα στις 3 το πρωί.

Πού μέθυσες για πρώτη φορά στην Αθήνα;  Στον καλοκαιρινό «Κούκο», στη νησίδα της Καλιρρόης. Δεν μεθάω συχνά, αλλά αυτό το θυμάμαι γιατί κατέληξα στο νοσοκομείο. Θα ήταν αρχές των 90s…

Το αγαπημένο σου αθηναϊκό θέατρο…  Το Θέατρο Τέχνης στην οδό Πεσμαζόγλου, το αγαπάω τόσο ως θεατής όσο και ως απόφοιτη της σχολής του.

Η αγαπημένη σου «αθηναϊκή» ταινία…  Οι «Απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου με τον Άρη Ρέτσο και την Μπέτυ Λιβανού.

Τι σε κάνει αισιόδοξη στην Αθήνα;  Μόνο η τρέλα των Αθηναίων, που δεν τους επιτρέπει να ησυχάζουν ποτέ.

Αντίστοιχα, τι σε φοβίζει;  Η παθητικότητα.

Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στην παράστα­ση «Το δείπνο» σε σκηνοθεσία Δ. Χρο­νόπουλου στο υπόγειο του Θέατρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»

{ Σκίτσο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΓΚΤΖΙΛΑΣ }

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ