Life in Athens

Διονύσης Aσημακόπουλος

Αρκετά χρόνια έβλεπα στους δρόμους της Αθήνας έναν τύπο να τρέχει σαν μανιακός με το skate του

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 326
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρκετά χρόνια έβλεπα στους δρόμους της Αθήνας έναν τύπο να τρέχει σαν μανιακός με το skate του, ποτέ δεν είχα προλάβει να του μιλήσω αλλά η φυσιογνωμία του ήταν γνωστή. Ο Διονύσης είναι ιδιαίτερος, έχει αρκετά να πει και να δώσει σε σχέση με τη σανίδα. Έκανα μια συζήτηση μαζί του και κατάλαβα ότι η στήλη μου δεν χωρά ούτε τα μισά από ό,τι έχει ζήσει, είναι απλά ένας πραγματικός rider! 

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα και τη σχέση σου με το skateboarding και το surf. Είμαι 30 και κάνω skate από μικρό παιδί 5-6 χρονών. Eδώ και κάποια χρόνια κάνω και surf. Η αλήθεια είναι πως μέσα από το surf έχω αγαπήσει το skate περισσότερο, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.   

Είσαι ένας μανιακός συλλέκτης. Πότε άρχισες να συλλέγεις σανίδες του skate; Το πρώτο μου skate ήταν ένα California Pro που είχα από 5 ετών, το πέταξε η γιαγιά μου πριν 20 χρόνια. Ακόμα έχω το 2ο σανίδι μου, ένα ZORLAC Metallica του ’87. Από εκείνη την εποχή άρχισα να ψάχνω σανίδια που τα θεωρούσα ιδιαίτερα και με κάποιον τρόπο τα αποκτούσα. Μερικά δωράκια από φιλαράκια και ανταλλαγές εμπλούτισαν λίγο τη συλλογή μου μέχρι σήμερα.

Έχεις δημιουργήσει ένα μαγαζί που έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Γιατί; To “OldSchool” βρίσκεται Καλλιρρόης 57, δίπλα στο μετρό Συγγρού Φιξ και είναι ένα μικρό αλλά πλούσιο μαγαζί με είδη surf & skate. Βρίσκει κανείς καινούργια και παλιά σανίδια κάθε τύπου, trucks, αλλά και ρόδες σε πολλά μεγέθη. Φιλοξενεί πάντα τη συλλογή μου και κάποια vintage παλιά συλλεκτικά κομμάτια. Αντιπροσωπεύω τις εταιρείες Tracker trucks (1975) & Orion, Zorlac Skates & Gringo made in USA με επανεκδόσεις κλασικών σανιδιών ’80 από τις ίδιες μήτρες, TUNNEL wheels&skateboards, Town&Country Surf Designs - Hawaii (1971), Mr Zog’s SexWax (1972), Gullwing Trucks, Z-Flex, Longboards, και χειροποίητες σανίδες του surf. Προσπαθώ να δώσω τη δυνατότητα στους skaters και σε όσους θέλουν να ενταχτούν στο χώρο να ενημερωθούν άρτια για όλες τις πλευρές του skateboarding αγοράζοντας ποιότητα σε καλές τιμές.

Πώς σου φαίνεται η ελληνική skateboarding σκηνή αυτή τη στιγμή; Βλέπω ένα ενδιαφέρον προς το Old School Skateboarding και κόσμο που νοιάζεται για την ποιότητα, πράγμα που με χαροποιεί. Από την άλλη παρατηρώ σαν κάτι να πηγαίνει να υποστηριχθεί πιο σωστά από τα προηγούμενα χρόνια. Το καλύτερο από όλα όμως είναι ότι υπάρχουν γνήσιοι core skaters έχοντας αγάπη, οld school skaters, Long boarders, Cruisers, street skaters, park riders, bowl riders, freestylers. Κι αυτό είναι πολύ όμορφο και αληθινό...

Για περισσότερη ενημέρωση επισκεφτείτε το www.oldschoolsurfshop.gr

billygee23@yahoo.gr