Κατοικιδια

«Floofers»: Η Ματίνα Δημητριάδου δημιουργεί χειροποίητα luxury κολάρα για σκύλους στη Θεσσαλονίκη

Ʃτα προϊόντα τους θα βρεις τη μονόχρωμη συλλογή και τη συλλογή µε τα patterns με ιδιαίτερα χρώµατα, την οποία έχει εµπνευστεί από διάφορα µέρη στον κόσµο

Μαριάννα Μανωλοπούλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Floofers»: Η Ματίνα Δημητριάδου δημιουργεί χειροποίητα luxury κολάρα και οδηγούς σκύλων στην Θεσσαλονίκη 

Η Millie βγαίνει καλοντυμένη για καφέ στο στέκι της «Little Cup» στην Θεσσαλονίκη με την Ματίνα και τραβά τα βλέµµατα των περαστικών που κάνουν μια στάση για να την θαυμάσουν. Της κάνουν κοπλιµέντα για το velvet floral περιλαίμιο της «Frida» με χρυσές λεπτομέρειες- που ταιριάζει με το καφέ τρίχωμα της-, έρχονται για να την χαϊδέψουν και εκείνη ενθουσιάζεται και τους γλύφει τρυφερά. Την έχω σταμπάρει εδώ και ώρα, την πλησιάζω, την αφήνω να με μυρίσει. Η Millie είναι ημίαιμη, 6 ετών, φιλική, έχει πολύ έντονο χαρακτήρα και της αρέσει να είναι στο επίκεντρο. Καθόμαστε με την Ματίνα Δηµητριάδου, την ιδιοκτήτρια της που είναι 32 ετών και συζητάμε με μια κούπα γαλλικού καφέ για το brand της «Floofers» με χειροποίητα luxury κολάρα και οδηγούς (τα λουράκια) που η δόξα τους έχει φτάσει μέχρι Κύπρο, Γαλλία και Ολλανδία.

© Floofers

Η Ματίνα είναι ιδιαίτερα φιλική με όλα τα σκυλιά που κουνάνε χαρούμενα τις ουρές τους στο dog friendly spot και προστατευτική. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έπειτα µετακόµισε στην Αθήνα για να σπουδάσει και γραφιστική. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της ασχολήθηκε µε το UI/UX design, εργάστηκε σε µία mobile marketing startup και έπειτα ξεκίνησε ως freelancer. «Το καλοκαίρι του 2021 πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την start-up στην οποία δούλευα για 4 χρόνια για να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό. Η ιδέα για το σχεδιασµό αξεσουάρ σκύλων προέκυψε από το κενό στην αγορά καθώς ήταν σχεδόν αδύνατον να βρω περιλαίµια που να είναι και ανθεκτικά αλλά και να ταιριάζουν στην αισθητική μου. Όταν βρέθηκα στη Βαρκελώνη είδα ένα εντυπωσιακό κολάρο και σετάκι οδηγό για τη Millie και της το πήρα δώρο. Τότε άρχισα να σκέφτοµαι σοβαρά να ασχοληθώ µε αυτό το εγχείρημα.

© Floofers

Την Millie την βρήκα µέσω φιλοζωικής. Όταν ήταν 2 µηνών κάποιος την πέταξε στα σκουπίδια και η φιλοζωική έκανε µια ανάρτηση στο Facebook όπου την είδα και πήρα αµέσως τηλέφωνο. Την ονόµασα έτσι ως ένα συνδυασµό της φράσης “One in a million” λόγω της τύχης που είχε να σωθεί και του υποκοριστικού που χρησιμοποιούσε ο παππούς µου “Μέλι µου”. Κάνει διαρκώς πράγµατα για να γελάµε και είναι πολύ δραστήρια. Της αρέσουν οι εξορµήσεις στο βουνό, ειδικά στους καταρράκτες του Ολύµπου, όπου πηγαίνουµε συχνά. Καθηµερινά φροντίζω να ασκείται και να εκτονώνεται µε πολύ τρέξιµο ενώ της µαγειρεύω σε καθηµερινή βάση κοτόπουλο µε ρύζι και λαχανικά, σύµφωνα πάντα µε τις οδηγίες της διατροφολόγου µας».

Της πήρε περίπου ένα χρόνο να δηµιουργήσει τα προϊόντα που ονειρευόταν τόσο  ποιοτικά όσο και αισθητικά. Τα προϊόντα της φτιάχνονται από υφάσµατα, κυρίως βελούδο αλλά και βαµβάκι, που προμηθεύεται από ελληνικές επιχειρήσεις. «Το 90% των υλικών έχω φροντίσει να είναι από Ελλάδα για να στηρίξω εγχώριες επιχειρήσεις. Τα µοναδικά υλικά που προμηθεύομαι από Ευρώπη είναι εξαρτήματα, τα οποία δεν κατασκευάζονται στη χώρα. Δυσκολεύτηκα πολύ ωστόσο, να βρω συνεργάτες που θα αναλάµβαναν την κατασκευή τους. Τα υφάσµατα ήταν πολύ βαριά και θα χρειαζόταν ειδικές ραπτοµηχανές. Τελικά ένα εργαστήρι δερµάτινων ειδών στην Καλαµαριά δέχτηκε να συνεργαστεί µαζί µου. Περάσαµε αρκετούς µήνες ώστε να σχεδιάσουµε, να τεστάρουµε και να βελτιώσουµε τα προϊόντα µέχρι να φτάσουν στο επίπεδο που ήθελα».

© Floofers

Ʃτα προϊόντα της θα βρεις δυο ειδών σχέδια, τη μονόχρωμη συλλογή και εκείνη µε τα patterns με ιδιαίτερα χρώµατα, την οποία έχει  εµπνευστεί από διάφορα µέρη στον κόσµο. «Προσωπικά αγαπώ πολύ το Frida, εµπνευσµένο από το πολύχρωµο σπίτι της Frida Kahlo, “La Casa Azul”. Φυσικά δεν θα µπορούσα να µην εµπνευστώ ένα σχέδιο και από την Ελλάδα. Το σετ Cyclades είναι για εµένα το πιο ωραίο καλοκαιρινό αξεσουάρ που θα µπορούσαν να έχουν τα σκυλάκια στις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά. Ʃυνήθως οι άνθρωποι αγοράζουν περιλαίµια και συγκεκριµένα το Powder Pink και το Frida λόγω των χρωµάτων και της υφής του βελούδου».

© Floofers

Το φθινόπωρο, όταν παρέλαβε την πρώτη παρτίδα παραγωγής και ήταν ενθουσιασµένη για το λανσάρισµα, βρήκαν έναν όγκο στη σπλήνα της Millie και έκαναν άµεσα χειρουργείο για να την αφαιρέσουν. "Τελικά µετά από 2 µήνες η εξέλιξη της υγείας της ήταν πολύ καλύτερη και σιγά σιγά ξεκίνησα να προετοιµάζοµαι πάλι για το λανσάρισµα".

© Floofers

Ʃήµερα η Ματίνα έχει πάνω από 35Κ ακόλουθους στη σελίδα «Μati&Millie» στο TikTok, ο κόσµος την αγαπάει πολύ και ζητάει συχνά την άποψή της σε θέµατα που έχουν να κάνουν µε τον σκύλο. «Το TikTok προέκυψε µετά από ένα roadtrip που έκανα µε τη Millie στην Ιταλία και την Ελβετία. Είδα µεγάλη ανταπόκριση από τον κόσµο κι έτσι, σιγά σιγά άρχισα να κάνω περιεχόµενο µε πληροφορίες και συµβουλές για το πώς να ταξιδεύεις µε τον σκύλο σου και τελικά άρχισα να καλύπτω και άλλα θέµατα όπως φαγητό και dog-friendly εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ο στόχος µου είναι να δείξω στον κόσµο ότι είναι εφικτό να συμπεριλαμβάνει το σκυλάκι του σε όλες τις στιγµές και τις εξόδους και ότι υπάρχουν λύσεις και µέρη που θα µας δεχτούν ακόµα και µε µεγαλόσωµα σκυλάκια».

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο κολάρο για τον σκύλο σου;
«Η επιλογή του σωστού µεγέθους είναι βασική. Η συµβουλή µου είναι να µετράµε πάντα µε µία µεζούρα το λαιµό του σκύλου στο σηµείο που θα κάτσει το κολάρο και έπειτα να συµβουλευόµαστε τον πίνακα µεγεθών, διότι κάθε εταιρεία έχει το δικό της σύστηµα µέτρησης».

© Floofers
© Floofers

Ο καφές μας τελείωσε όπως και το νερό της Millie και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για μια βόλτα προς την Νέα Παραλία. "Ʃτα άµεσα σχέδια µου" μου λέει η Ματίνα "είναι η κατασκευή στηθόλουρων καθώς και µιας αδιάβροχης συλλογής από περιλαίµια, hands-free λουριά και σαµαράκια σε έντονα χρώµατα και συνδυασμούς». Η Millie γαβγίζει διπλά και την κοιτάζει, νομίζω ναι πώς συμφωνεί...