Κατοικιδια

Η 26χρονη Φλόσι είναι επίσημα η γηραιότερη γάτα στον κόσμο (βίντεο)

Το κυριολεκτικά εφτάψυχο τετράποδο έγινε κάτοχος Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο επιβεβαιώθηκε σε ηλικία 26 ετών από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες - Το χρονικό του περιπετειώδους βίου της Φλόσι

Νέο ρεκόρ Γκίνες κατέγραψε ένα κατοικίδιο στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ως η γηραιότερη εν ζωή γάτα στον κόσμο.

Η 26χρονη Φλόσι από το Όρπινγκτον, στη νοτιοανατολική Αγγλία, επιβεβαιώθηκε ως η γηραιότερη γάτα του κόσμου από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, τα οποία ανέφεραν ότι το αειθαλές αιλουροειδές είχε ανθρώπινη ηλικία 120 ετών.

Η ιδιοκτήτριά της, Βίκι Γκριν, περιέγραψε τη Φλόσι ως «μια καταπληκτική γάτα», που περιήλθε στη φροντίδα της μέσω υιοθεσίας από τη φιλοζωική οργάνωση Cats Protection.

Η Βίκι είπε ότι βρήκε τη Φλόσι σε αρκετά δεινή κατάσταση, καθώς ήταν κωφή, είχε μειωμένη όραση, ωστόσο παρέμενε στοργική και παιχνιδιάρικη.

«Ήξερα από την αρχή ότι η Φλόσι ήταν μια ιδιαίτερη γάτα», είπε η Βίκι Γκριν.

«Αλλά δε φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με έναν κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες.

»Είναι τόσο στοργική και παιχνιδιάρικη, και είναι πολύ γλυκό να θυμάσαι πόσων ετών είναι».

Tα 26 χρόνια της Φλόσι αντιστοιχούν με ανθρώπινη ηλικία 120 ετών © Guiness World Records / screen shot

Η 26χρονη Φλόσι είναι επίσημα η γηραιότερη γάτα στον κόσμο - Οι διαδοχικές υιοθεσίες της

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ανέφεραν ότι η Φλόσι ζούσε σε μια αποικία γατών κοντά σε ένα νοσοκομείο του Μέρσεϊσαϊντ, όταν δύο εργάτριες τις λυπήθηκαν και καθεμία τους φιλοξένησε από μια γάτα.

Η Φλόσι και η εργαζόμενη έζησαν μαζί για δέκα χρόνια, μέχρι που η κηδεμόνας της πέθανε, και η γάτα παρελήφθη από την αδερφή της, η οποία φρόντισε τη Φλόσι για δεκατέσσερα χρόνια, ώσπου να πεθάνει και αυτή, πρόσθεσε η οργάνωση.

Τα 27α γενέθλια της Φλόσι πλησιάζουν και είναι αρκετά πιθανό να επιμηκύνει το ρεκόρ της γηραιότερης γάτας στον κόσμο © Guiness World Records / screen shot

Τελικά υιοθετήθηκε από τη Βίκι Γκριν, η οποία δήλωσε ότι είχε εμπειρία στη φροντίδα μεγαλύτερων ηλικιακά γατών.

Το πιθανότερο είναι ότι η Φλόσι θα επιμηκύνει το ρεκόρ Γκίνες που έθεσε η ίδια, καθώς τις ημέρες αυτές πλησιάζουν τα 27α γενέθλιά της.

(Με πληροφορίες του BBC News)