Κατοικιδια

«Τρυφερός» αλιγάτορας κάνει βόλτα σε πάρκο στην Πενσυλβάνια και σκορπά αγκαλιές (βίντεο)

Πώς ο Wally έσωσε από την κατάθλιψη τον 69χρονο Joie Henny

Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο αλιγάτορας στην Πενσυλβάνια και οι αγκαλιές σε περαστικούς - Τι λέει ο Joie Henny για το «τρυφερό» κατοικίδιό του και τη μάχη με την κατάθλιψη

Ήταν μία ζεστή, συνηθισμένη ημέρα σε πάρκο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Οι πολίτες απολάμβαναν στιγμές δροσιάς στα σιντριβάνια, όταν τα βλέμματά τους επικεντρώθηκαν στο ιδιαίτερο κατοικίδιο ενός 69χρονου άνδρα, έναν αλιγάτορα, που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή του στο πάρκο. Ο Wally είναι ο τρυφερός αλιγάτορας που απολαμβάνει τα χάδια των περαστικών και το παιχνίδι μαζί τους. 

Ο αλιγάτορας Wally απαθανατίστηκε την Παρασκευή να στέκεται στο σιντριβάνι του Love Park και να δροσίζεται. Ο Wally είναι λίγο ή πολύ γνωστός στην περιοχή του Γιορκ της Πενσυλβάνια και δεν είναι λίγοι οι πολίτες που δεν φοβούνται να τον πάρουν στην αγκαλιά τους. 

«Πέρασα από μια πραγματική σκληρή κατάθλιψη και με έβγαλε από αυτήν», είπε Joie Henney, για το κατοικίδιο του, τον αλιγάτορα Wally και πρόσθεσε: «Ο γιατρός μου ήθελε να μου δώσει φάρμακο κατά της κατάθλιψης και αρνήθηκα να το πάρω». 

Ο αλιγάτορας Wally έσωσε από την κατάθλιψη τον Joei Henny

Πρόσφατα, ο Joie Henny μίλησε στο The Washighton Post για την τρυφερή σχέση με τον αλιγάτορά του, αλλά και τον τρόπο που το ζώο τον έσωσε από την κατάθλιψη. 

«Όταν γυρίζει τη μύτη του προς το μέρος σου, αυτό σημαίνει ότι περιμένει ένα φιλί», είπε ο Henney στο μέσο. Οι δυο τους βλέπουν τηλεόραση μαζί στον καναπέ και όταν ο Henney τον πηγαίνει στην αγορά των αγροτών, ο WallyGator δίνει αγκαλιές στους πολίτες. «Ο Wally δεν είναι σίγουρα ο μέσος κροκόδειλος».



Οι αλιγάτορες είναι νόμιμο να κατέχονται στην Πενσυλβάνια και ο Henney έχει βοηθήσει στη μετεγκατάσταση ανεπιθύμητων αλιγάτορων, φιδιών και ιγκουάνας σε καταφύγια άγριας ζωής ως χόμπι για περίπου 30 χρόνια. «Ένα από τα προβλήματα όταν κάποιος παίρνει έναν αλιγάτορα για ένα κατοικίδιο είναι ότι δεν συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για μία δέσμευση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα», καθώς τα ερπετά αυτά μπορούν να ζήσουν 80 χρόνια ή περισσότερο στην αιχμαλωσία. Αναπνέουν αέρα και γενικά ζουν σε γλυκό νερό, αλλά το δέρμα τους δεν χρειάζεται να παραμένει υγρό για να επιβιώσει. Δεν είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους να θέλουν αλιγάτορες ως κατοικίδια. 

«Ήμουν σε κατάθλιψη και ο WallyGator άρχισε να κάνει ανόητα πράγματα για να μου φτιάξει τη διάθεση», είπε ο Henney. «Όταν ήμουν στον καναπέ, μου τραβούσε την κουβέρτα στο πάτωμα». Ο Henney είπε ότι ο WallyGator τον βοήθησε επίσης συναισθηματικά καθώς υπέμεινε μια πρόσφατη διάγνωση καρκίνου του προστάτη και εβδομάδες θεραπειών ακτινοβολίας.

Ο αλιγάτορας έχει το δικό του προφίλ σε Instagram και Tik Tok.

Με πληροφορίες από ΝΥ POST και Washington Post