Κατοικιδια

Μικρά καταφύγια για τις αδέσποτες γάτες στην Κηφισιά

Μια όμορφη δράση που ήδη έχει βρει τους υπέροχους τετράποδους αποδέκτες της

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθέτησε σπιτάκια και ταΐστρες για τις αδέσποτες γάτες. Μιλήσαμε με τον Στ. Ζαπάντη, Αντιδήμαρχο Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας

Μια ξεχωριστή ιδέα υλοποιήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Κηφισιάς με στόχο να προσφέρει χαρά και φροντίδα στις αδέσποτες γάτες της περιοχής. Ο Δήμος, σε συνεργασία με εθελοντές, τοποθέτησε σπιτάκια και ταΐστρες για τις αδέσποτες γατούλες σε κατάλληλα σημεία προκειμένου να τους προσφερθεί ένα καταφύγιο φτιαγμένο με πολλή αγάπη. Τα όμορφα αυτά σπιτάκια βρίσκονται σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας Δήμου Κηφισιάς κ. Σταύρος Ζαπάντης μιλώντας στην Athens Vocie για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και για το πώς προέκυψε η ιδέα για να τοποθετηθούν αυτά τα χαριτωμένα καταφύγια, σημείωσε: «Με γνώμονα την αγάπη μας για τα ζώα, την ευζωία τους, τους κανόνες υγιεινής αλλά και αίτημα εθελοντών- σιτιστών μας προχωρήσαμε στην δημιουργία στέγης για τις αδέσποτες γάτες. Η επιθυμία μας  ήταν μια καλαίσθητη στέγη για τα αδεσποτάκια μας που να ταιριάζει με την πόλη μας, των δεκάδων διατηρητέων και υπέροχων αρχοντικών. Όπερ και εγένετο! Δίπατα σπιτάκια εναρμονισμένα με το φυσικό μας περιβάλλον!»

Πόσα όμως σπιτάκια και ταΐστρες έχει τοποθετήσει ο Δήμος για τις αδέσποτες γάτες; Σύμφωνα με τον κ. Ζαπάντη η δράση ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται. «Έχουμε τοποθετήσει αρκετά και θα προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε όσο περισσότερα μπορούμε σταθμίζοντας  τις ανάγκες  και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές μας», απάντησε ο Αντιδήμαρχος.

Ο κ. Ζαπάντης πρόσθεσε ότι «εντός των ημερών  θα τοποθετηθούν  καινούργιες καλόγουστες κατασκευές που συνδυάζουν ταΐστρες και ποτίστρες. Εργαζόμαστε για την ευζωία των αδέσποτων ζώων (σκύλοι και γάτες) στον Δήμο μας, με δράσεις, προγράμματα περισυλλογής, στειρώσεων, περίθαλψης τραυματισμένων ζώων με την υποστήριξη κτηνιάτρου κ.ά.»

Στο ερώτημα πάντως για το πώς τελικά «υποδέχτηκαν» οι γατούλες αυτή την έκπληξη και για το αν έχουν κατοικηθεί τα όμορφα αυτά καταφύγια, ο κ. Ζαπάντης απάντησε: «Οι γατούλες την ώρα που τα τοποθετούσαμε έρχονταν στα πόδια μας και αναζητούσαν χάδια.  Όταν τελείωσε δε  η τοποθέτηση των σπιτιών τους, μπήκαν μέσα και ξάπλωσαν... σαν να το περίμεναν!»

Μια όμορφη δράση που ήδη έχει βρει τους υπέροχους τετράποδους αποδέκτες της, προσφέροντας χαρά και αγάπη.

Ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας Δήμου Κηφισιάς, Σταύρος Ζαπάντης