Κατοικιδια

Γιατί συνέλαβαν ζεύγος πιγκουίνων στο Ουέλινγκτον;

Το παράνομο «σπίτι» και οι καταδρομικές επιδρομές το βράδυ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύο μπλε πιγκουίνοι συνελήφθησαν να έχουν στήσει «παράνομο σπιτικό» κάτω από εστιατόριο για σούσι στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας.

Μπλε, οι μικρότεροι του είδους τους, και πανέξυπνοι, αλλά τους ξεσκέπασαν. Δύο μπλε πιγκουίνοι βρέθηκαν ως κρατούμενοι για λίγες ώρες στο αστυνομικό τμήμα του Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, διότι συνελήφθησαν να έχουν στήσει «παράνομο σπιτικό» κάτω από εστιατόριο για σούσι.

Οι παράνομοι ένοικοι αποκαλύφθηκαν από υπάλληλο του μαγαζιού που άκουσε το… μουρμουρητό και το βουητό τους. Πιστεύεται ότι το ζεύγος πιγκουίνων κρυβόταν κοντά στις σχάρες του μαγαζιού γιατί έχει ζεστούλα.

Ο αστυνόμος Τζον Ζου κλήθηκε να επέμβει μετά από μια κλήση για «ύποπτες παρουσίες» στο κατάστημα. Στην ιστοσελίδα το αστυνομικό τμήμα γράφει οι συλληφθέντες πιγκουίνοι ήταν «μπλε και μικροσκοπικοί». «Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία του Ουέλινγκτον λαμβάνει κλήση για να μαζέψει πιγκουίνους».

Οι δράστες εθεάθησαν αρχικά τα ξημερώματα να περιπλανώνται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας. Εκεί κοντά βρίσκεται το εστιατόριο Sushi Bi.

Η Υπηρεσία Προστασίας Ζώων παρακολουθεί την περιοχή καθώς θεωρηθεί πιθανό οι παράνομοι ένοικοι να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος. Στο λιμάνι του Ουέλινγκτον έχουν δημιουργήσει το σπιτικό τους τουλάχιστον 600 μπλε πιγκουίνοι.

Η υπηρεσία συστήνει προσοχή, καθώς οι μικροί μπλε πιγκουίνοι… δαγκώνουν.