Κατοικιδια

Αυτά είναι τα κουταβάκια που χάρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο (εικόνες, video)

Τα ζώα μας ενώνουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κουταβάκια που του χάρισε ως ένδειξη καλής θέλησης για ειρήνη, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγ Ουν.

Ο Μουν Τζε-ιν δημοσίευσε στον λογαριασμό της Νοτιοκορεάτικης προεδρίας στο Twitter φωτογραφίες των απογόνων της Γκόμι, ενός κορεάτικου κυνηγόσκυλου Pungsan. Είναι τρία αρσενικά αξιαγάπητα κουταβάκια.

«Η περίοδος εγκυμοσύνης των σκυλιών διαρκεί περίπου 2 μήνες. Η Γκόμι ήρθε σε εμάς έγκυος. Ελπίζω στο εξής οι ενδοκορεατικές σχέσεις να είναι όπως αυτή» έγραψε ο Μουν.

Σύμφωνα με το BBC, λίγες ημέρες αφότου γεννήθηκαν τα τρία κουταβάκια, απογειώθηκε από την Νότια Κορέα ένα αεροσκάφος γεμάτο με μανταρίνια και προορισμό την Πυονγιάνγκ. Άλλωστε, πρόσφατα, κι αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, η Βόρεια Κορέα είχε στείλει άγρια μανιτάρια.

Η Γκόμι και ο «σύντροφός» της Σόνγκανγκ με το που έφτασαν στη Νότια Κορέα εντάχθηκαν στα κατοικία του προεδρικού ζεύγους που μετρούσε κι άλλα σκυλιά. Τώρα, η οικογένεια μεγάλωσε κι άλλο…

Μουν Τζε-ιν και Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν τρεις φορές μέσα στο 2018. Μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος λειτούργησε ως ενδιάμεσος για το τετ-α-τετ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.