Κατοικιδια

Λέαινα σκότωσε τον πατέρα των τριών παιδιών της στην Ινδιανάπολη (εικόνες)

Γιατί η Ζούρι στραγγάλισε τον Νιάκ, «ένα θαυμάσιο λιοντάρι που θα λείψει σε όλους μας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λέαινα σκότωσε τον σύντροφο και πατέρα των τριών μικρών λιονταριών της στο ζωολογικό πάρκο της Ινδιανάπολης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ζούρι, 12 ετών, επιτέθηκε και στραγγάλισε τον δεκάχρονο Νιάκ με τον οποίο συζούσαν τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι υπάλληλοι του πάρκου βρήκαν τη λέαινα σκαρφαλωμένη στη ράχη του αρσενικού, το οποίο είχε καθηλώσει στο έδαφος, δαγκώνοντάς το στον λαιμό. Το λιοντάρι πέθανε από ασφυξία.

Αμέσως άρχισαν οι διαδικασίες αναισθητοποίησης της λέαινας, όμως μία άστοχη βολή του ειδικού βέλους στέρησε στο πληγωμένο αρσενικό την ευκαιρία να σωθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν η εξαγριωμένη λέαινα μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο του πάρκου, στο κλουβί εισήλθαν κτηνίατροι, που όμως απλά διαπίστωσαν ότι ο επιβλητικός βασιλιάς της ζούγκλας ήταν νεκρός.

Σε ανάρτηση στο Facebook οι υπεύθυνοι του πάρκου ανακοίνωσαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα σε βάθος για να καταλάβουν τι συνέβη και τι ώθησε τη λέαινα στην εν λόγω πράξη. «Ο Νιάκ ήταν ένα θαυμάσιο λιοντάρι και θα μας λείψει πολύ», επισημαίνεται στην ανάρτηση.



Το προσωπικό ανησύχησε και κινητοποιήθηκε όταν άρχισαν να ακούγονται άγριοι βρυχηθμοί από το κλουβί των λιονταριών. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν διαπιστώσει επιθετικότητα ανάμεσα στα εν λόγω δύο άγρια ζώα. Τα δύο λιοντάρια ήταν κι ερωτικοί σύντροφοι, ενώ το 2015 η λέαινα είχε γεννήσει τρία μικρά λιονταράκια.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις από λέαινες εναντίον αρσενικών λιονταριών είναι αρκετά συχνό φαινόμενο μεταξύ των άγριων ζώων.