Health & Fitness

Pfizer: Το χάπι για κορωνοϊό είναι 89% αποτελεσματικό

Άλμπερτ Μπουρλά: «Μπορεί να εξαλείψει έως και 9 στις 10 νοσηλείες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το χάπι της για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό κατά 89%
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το χάπι της για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό κατά 89% © EPA

Το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό κατά 89%, σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές που δημοσίευσε η φαρμακοβιομηχανία.

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer δήλωσε σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ότι οι κλινικές δοκιμές στο πειραματικό χάπι της για τον κορωνοϊό ήταν επιτυχημένες στην αποτροπή νοσηλείας ή θανάτου από την Covid-19. Το ποσοστό αποτελεσματικότητας διαμορφώνεται στο 89%.

Το αντιιικό χάπι, το οποίο συνδυάζεται με μια χαμηλή δόση ενός φαρμάκου για τον HIV που ονομάζεται ριτοναβίρη, μπορεί να μειώσει τις νοσηλείες ή τους θανάτους από Covid-19 έως και 89% μεταξύ των ασθενών υψηλού κινδύνου, αναφέρει η Pfizer σε ανακοίνωσή της.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, χαρακτήρισε το φάρμακο πιθανό «game changer» σε δήλωσή του.

«Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι το υποψήφιο αντιιικό χάπι, εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, έχει τη δυνατότητα:

  • Να σώσει τη ζωή των ασθενών,
  • να μειώσει τη σοβαρότητα των λοιμώξεων από την Covid-19 και
  • να εξαλείψει έως και 9 στις 10 νοσηλείες» τόνισε.

Η Pfizer δημοσίευσε τα στοιχεία της για το χάπι μόνο σε Δελτίο Τύπου. Δεν δημοσίευσε, δηλαδή, τα πλήρη δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές.

Ο Δρ Τζον Σάντερς, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Atrium Health Wake Forest Baptist στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, είπε ότι θα είναι σημαντικό για εξωτερικούς ειδικούς να εξετάσουν προσεκτικά τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ