Κοσμος

Μπουρλά-Φάρμακο κορωνοϊού: Πότε θα έχουμε επαρκείς απαντήσεις

Σχετικά με την αποτελεσματικότητά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλμπερτ Μπουρλά
Ο Αλμπερτ Μπουρλά © EPA

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer μίλησε για το φάρμακο του κορωνοϊού τονίζοντας πως θα γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του ως το τέλος του χρόνου.

Για το φάρμακο του κορωνοϊού και το πότε θα γνωρίζουμε αν είναι αποτελεσματικό για τους ανθρώπους μίλησε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας», τόνισε ο Μπουρλά και πρόσθεσε για το αντιικό φάρμακο:

«Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής. Ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν από το τέλος του χρόνου. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη και ο ιός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρουμε και θα είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά».

Τέλος, ο Μπουρλά επεσήμανε ότι αν προκύψει κάποια μετάλλαξη που δεν αντιμετωπίζεται με τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας, «θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer».

Ο Αλμπέρ Μπουρλά στην ΕΡΤ: «Έως το τέλος του έτους το χάπι κατά του κορονοϊού ΕΡΤ 7/10/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ