Άνδρας που τρέφεται αποκλειστικά με ωμό κρέας αποκαλύπτει παράξενη παρενέργεια της δίαιτας
Ο Γουέστον από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ τρώει μόνο ωμό κρέας (έως και κοτόπουλο) για χρόνια
Άνδρας που τρέφεται αποκλειστικά με ωμό κρέας, παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών, αποκαλύπτει περίεργη παρενέργεια της αμφιλεγόμενης δίαιτας
Ένας άνδρας από τη Νεμπράσκα, ο Γουέστον, έχει υιοθετήσει μια ακραία διατροφή βασισμένη αποκλειστικά σε ωμό κρέας, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των γιατρών.
Μιλώντας στην εκπομπή This Morning του ITV, μαζί με τους παρουσιαστές Μπεν Σέπαρντ και Κάτ Ντίλι, καθώς και τη γιατρό Ζόι Γουίλιαμς, αποκάλυψε ότι καταναλώνει περίπου δύο κιλά ωμό κρέας καθημερινά, από συκώτι μέχρι κοτόπουλο.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ξεκίνησε αυτή την πορεία λόγω προβλημάτων υγείας στα τέλη των 20 ετών του, όπως δερματικά θέματα, κόπωση και «θολούρα» στον εγκέφαλο. Αρχικά ακολούθησε δίαιτα χωρίς γλουτένη, στη συνέχεια τη δίαιτα «carnivore» και τελικά αποφάσισε να σταματήσει εντελώς το μαγείρεμα των τροφών του.
Αναφερόμενος στην πρώτη φορά που έφαγε ωμή τροφή, η οποία ήταν μια μπριζόλα rib eye, ο Γουέστον είπε: «Είχα λίγο αντανακλαστικό εμετού επειδή ήταν μια τόσο νέα υφή και γεύση. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί ο ουρανίσκος μου». Ωστόσο, ο Γουέστον, ο οποίος λέει ότι η δίαιτα του προκαλεί ακόμη και παρορμήσεις να «ουρλιάζει σαν λύκος», παραδέχτηκε: «Πλέον απολαμβάνω πραγματικά τις γεύσεις».
Ίσως το πιο σοκαριστικό κρέας που έχει φάει ωμό ο Γουέστερ είναι το κοτόπουλο. Ισχυρίζεται ότι το έχει συμπεριλάβει στη διατροφή του και «ποτέ» δεν έχει πάθει δηλητηρίαση από σαλμονέλα.
Παρά τις προσωπικές του θετικές εμπειρίες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση ωμού κρέατος, ιδιαίτερα κοτόπουλου και χοιρινού, ενέχει σοβαρούς κινδύνους όπως σαλμονέλα, καμπυλοβακτηρίωση, ηπατίτιδα Α και παράσιτα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), 48 εκατομμύρια Αμερικανοί προσβάλλονται κάθε χρόνο από τροφιμογενείς λοιμώξεις.
Ο Γουέστον, πάντως, υποστηρίζει ότι η δίαιτα τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα και ότι έχει προσαρμοστεί στη γεύση του ωμού κρέατος, παρά τις αρχικές δυσκολίες.
Οι γιατροί, ωστόσο, τονίζουν ότι τα όποια οφέλη δεν αντισταθμίζουν τους κινδύνους, ενώ υπενθυμίζουν ότι το μαγείρεμα των τροφών υπήρξε καθοριστικό για την εξέλιξη του ανθρώπου, καθώς διευκολύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
(Με πληροφορίες Unilad)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Εθνικός στόχος η ενίσχυση της γονιμότητας και του δημογραφικού - Γεννήθηκαν 3 νέες ζωές
Η επιστήμη εξηγεί: ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις υγιής και δραστήριος όσο μεγαλώνεις είναι να… σηκώνεις βάρη
Κάποιες θεωρούν ότι συμβαίνει και υπάρχει και εξήγηση...
Kαθώς παρουσιάστηκε σήμερα η Εθνική Δράση για την Προαγωγή Υγείας Παιδιού και Οικογένειας
Η παγκόσμια παραγωγή καλύπτει μόνο το 10% των αναγκών - 2 δισ. παχύσαρκοι άνθρωποι παγκοσμίως έως το 2030
Η 25χρονη Σάμερ Ρόμπερτς μίλησε για τις επιπτώσεις της σπάνιας πάθησης στην υγεία και την καθημερινότητά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.