Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Τροφικές αλλεργίες: Μύθοι και Αλήθειες

Μια συζήτηση με τον Μάριο Παπαδόπουλο

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι τροφικές αλλεργίες απασχολούν και ανησυχούν πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τους γονείς. Τα συμπτώματα ποικίλλουν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή.

Πολλοί είναι οι μύθοι που περιβάλλουν τις τροφικές αλλεργίες. Η κατάρριψη  των μύθων  είναι καίριας σημασίας γιατί θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των συγκεκριμένων αλλεργιών.

Στο 25o επεισόδιο του Podcast Health Bites συζητάμε με τον ιατρό Μάριο Παπαδόπουλο  για τις τροφικές αλλεργίες και καταρρίπτουμε τους μύθους.

O Μάριος Παπαδόπουλος  είναι Παιδοαλλεργιολόγος- Παιδοπνευμονολόγος.
O Μάριος Παπαδόπουλος  είναι Παιδοαλλεργιολόγος- Παιδοπνευμονολόγος.

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

Η Αστερία Σταματάκη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, PhDc και έχει εξειδικευτεί στη δίαιτα FODMAP στο Kings College of London.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ