Health & Fitness

Τον Παραολυμπιονίκη ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή φιλοξένησε η Bristol Myers Squibb Ελλάδας

Ο πρώτος φοιτητής με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bristol Myers Squibb
Από αριστερά: Σοφοκλής Χάνος, Patient Advocacy & Communications Manager, Bristol Myers Squibb Greece, Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια Bristol Myers Squibb Greece, Νίκος Παπαγγελής, Παραολυμπιονίκης Ποδηλασίας, Αγγελική Αναγνωστάκη, Key Account Manager Business Unit Hematology, Bristol Myers Squibb Greece Γιώργος Τσιακαλάκης, Corporate & Government Affairs Lead, Bristol Myers Squibb Greece

Ειδική εκδήλωση της Bristol Myers Squibb Ελλάδας με καλεσμένο τον Παραολυμπιονίκη Νίκο Παπαγγελή

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες φιλοξένησε στα γραφεία της τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και αποτελεί τον πρώτο φοιτητή με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. 

Μέσα από την ομιλία του, ο κ. Παπαγγελής ανέδειξε με αισιόδοξο τόνο την προσωπική του εμπειρία και το αξιοθαύμαστο «ταξίδι» του, το οποίο ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών, όταν και διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, έναν κακοήθη όγκο των οστών, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά του στη στήριξη που έλαβε από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, τονίζοντας πως διαδραμάτισε έναν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα διαδρομή του. 

Ο κ. Παπαγγελής αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία πέρασε το δικό του θετικό μήνυμα, περιγράφοντας πώς μέσα από τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, σε μία πολύ τρυφερή ηλικία, επαναπροσδιόρισε τη ζωή του και κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του: «Την ποδηλασία την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, γιατί μου έδινε μια αίσθηση ελευθερίας. Από τότε ο αθλητισμός έγινε το κίνητρο μου, ξυπνάω το πρωί και έχω έναν στόχο. Δεν σταματώ να έχω φιλοδοξίες, έχω ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου, και έχω βάλει στόχο την χρυσή πρωτιά στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στο Παρίσι. Αν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Η επιτυχία μου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην οικογένεια μου, γιατί χάρη στη δική τους στήριξη τα κατάφερα και γνωρίζω πολύ καλά πως για εκείνους αυτό το «ταξίδι» ήταν ακόμα πιο δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι της BMS είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Παπαγγελή τόσο για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, αλλά κυρίως για το πώς κατάφερε να τις μετουσιώσει με ένα αισιόδοξο πρόσημο σε δύναμη, νέους στόχους και επιτεύγματα. Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σήμερα στην Ελλάδα, τα βήματα ουσιαστικής συμπεριληπτικότητας που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και όσα απαιτούνται ακόμη για την πλήρη ενσωμάτωσή τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας δήλωσε: «Η ιστορία του Νίκου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ότι σε κάθε δυσκολία μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να ξεπερνούμε τα όρια ακόμη και του ίδιου μας του εαυτού με αισιοδοξία, αλλά και επιμονή. Σε αυτή την προσπάθεια όμως χρειαζόμαστε και υποστήριξη από το περιβάλλον μας, την οικογένεια, την κοινωνία, ακόμη και την εργασία μας. Αυτή είναι η πρακτική δύναμη της συμπερίληψης, της αποδοχής και του σεβασμού, μία αρχή που διαφυλάττουμε και υπηρετούμε στη Bristol Myers Squibb, ως την πυξίδα που δείχνει πάντοτε προς την ατομική και συλλογική πρόοδο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.