Τον Παραολυμπιονίκη ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή φιλοξένησε η Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Ο πρώτος φοιτητής με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών
Ειδική εκδήλωση της Bristol Myers Squibb Ελλάδας με καλεσμένο τον Παραολυμπιονίκη Νίκο Παπαγγελή
Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες φιλοξένησε στα γραφεία της τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και αποτελεί τον πρώτο φοιτητή με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.
Μέσα από την ομιλία του, ο κ. Παπαγγελής ανέδειξε με αισιόδοξο τόνο την προσωπική του εμπειρία και το αξιοθαύμαστο «ταξίδι» του, το οποίο ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών, όταν και διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, έναν κακοήθη όγκο των οστών, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά του στη στήριξη που έλαβε από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, τονίζοντας πως διαδραμάτισε έναν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα διαδρομή του.
Ο κ. Παπαγγελής αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία πέρασε το δικό του θετικό μήνυμα, περιγράφοντας πώς μέσα από τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, σε μία πολύ τρυφερή ηλικία, επαναπροσδιόρισε τη ζωή του και κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του: «Την ποδηλασία την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, γιατί μου έδινε μια αίσθηση ελευθερίας. Από τότε ο αθλητισμός έγινε το κίνητρο μου, ξυπνάω το πρωί και έχω έναν στόχο. Δεν σταματώ να έχω φιλοδοξίες, έχω ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου, και έχω βάλει στόχο την χρυσή πρωτιά στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στο Παρίσι. Αν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Η επιτυχία μου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην οικογένεια μου, γιατί χάρη στη δική τους στήριξη τα κατάφερα και γνωρίζω πολύ καλά πως για εκείνους αυτό το «ταξίδι» ήταν ακόμα πιο δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι της BMS είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Παπαγγελή τόσο για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, αλλά κυρίως για το πώς κατάφερε να τις μετουσιώσει με ένα αισιόδοξο πρόσημο σε δύναμη, νέους στόχους και επιτεύγματα. Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σήμερα στην Ελλάδα, τα βήματα ουσιαστικής συμπεριληπτικότητας που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και όσα απαιτούνται ακόμη για την πλήρη ενσωμάτωσή τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας δήλωσε: «Η ιστορία του Νίκου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ότι σε κάθε δυσκολία μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να ξεπερνούμε τα όρια ακόμη και του ίδιου μας του εαυτού με αισιοδοξία, αλλά και επιμονή. Σε αυτή την προσπάθεια όμως χρειαζόμαστε και υποστήριξη από το περιβάλλον μας, την οικογένεια, την κοινωνία, ακόμη και την εργασία μας. Αυτή είναι η πρακτική δύναμη της συμπερίληψης, της αποδοχής και του σεβασμού, μία αρχή που διαφυλάττουμε και υπηρετούμε στη Bristol Myers Squibb, ως την πυξίδα που δείχνει πάντοτε προς την ατομική και συλλογική πρόοδο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.