Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Διαλειμματική δίαιτα: Τι ισχύει;

Μια συζήτηση με τoν Δημήτρη Καραγιάννη

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα τελευταία χρόνια  ακούμε συχνά πως η διαλειμματική δίαιτα μπορεί να έχει οφέλη στην απώλεια βάρους αλλά και συνολικότερα στην υγεία μας. Η διαλειμματική δίαιτα είναι ένα διατροφικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο την κατανάλωση τροφής διαδέχονται περίοδοι νηστείας, γνωστοί και ως κύκλοι νηστείας.

Στο 21o επεισόδιο του Podcast Health Bites, με τον Δημήτρη Καραγιάννη αναλύουμε τη διαλειμματική δίαιτα, τα διάφορα σχήματα που υπάρχουν , το μηχανισμό δράσης , για το αν υπερτερεί των άλλων μεθόδων απώλειας βάρους και για το πότε , πως και ποιοι πρέπει να την εφαρμόζουν ή όχι.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης  (RD, MSc, PhD) είναι  Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Προϊστάμενος Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός»
Ο Δημήτρης Καραγιάννης (RD, MSc, PhD) είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Προϊστάμενος Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός»

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

Η Αστερία Σταματάκη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, PhDc και έχει εξειδικευτεί στη δίαιτα FODMAP στο Kings College of London.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ