Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Διατροφή και καρκίνος του μαστού

Μια συζήτηση με την Κατερίνα Χρέμου

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών. Πολλοί είναι οι παράγοντες που εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια του καρκίνου του μαστού, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος διατροφής.

Το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF) αναφέρει πως ποσοστό της τάξεως του 30%-40% όλων των καρκίνων που εκδηλώνονται σχετίζεται με τη διατροφή, τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα, την παχυσαρκία και με άλλους παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να τροποποιηθούν.

Αναφέρεται πως 4 στους 10 θανάτους από καρκίνο θα μπορούσαν να προληφθούν με μη θεραπευτικές παρεμβάσεις όπως η διακοπή του καπνίσματος, η σωστή διατροφή και η άσκηση.

Στο 20ό επεισόδιο του Podcast Health Bites, με την Κατερίνα Χρέμου αναλύουμε τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού και συζητάμε για το ποιες αλλαγές στον τρόπο διατροφής και στον τρόπο ζωής μπορεί να λειτουργήσουν προστατευτικά κατά της νόσου.

H Κατερίνα Α. Χρέμου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc στην Κλινική Διατροφή
H Κατερίνα Α. Χρέμου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc στην Κλινική Διατροφή

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ