Health & Fitness

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για μολυσμένο νερό από τις πλημμύρες

Οι ασθένειες που μπορεί να προκληθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για μολυσμένο νερό
© EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποίηση από τους ειδικούς για μολυσμένο νερό από τις πλημμύρες

Κίνδυνο για ασθένειες που ενδέχεται να προκληθούν από τις πλημμύρες στις πληγείσες περιοχές διαβλέπουν οι ειδικοί, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Μαριόλης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπενθύμισε στους κατοίκους των περιοχών που «χτύπησε» η κακοκαιρία να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

«Όχι πόσιμο νερό μέχρι να ελεγχθεί η ποιότητά του», τόνισε. «Το νερό είναι μολυσμένο. Μπορεί να προκαλέσει οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, να κάνει οξείες ηπατίτιδες, κυρίως την Α’, σε ακραίες ηλικιακές ομάδες, και την Ε' στις εγκύους. Μπορεί να έχουμε λεπτοσπείρωση, που το βλέπουμε αυτό, και μπορεί να πάρει διαστάσεις ενδημίας, ειδικά μετά από πλημμύρες, γιατί αυξάνονται τα τρωκτικά. Δεν ανοίγουμε τη βρύση για πόσιμο νερό».


«Θα έχουμε και τεράστιο πρόβλημα με την αύξηση των κουνουπιών, παράδειγμα είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου. Θα πρέπει να αποφύγουμε εκείνες τις λοιμώξεις από το γαστρεντερικό, το αναπνευστικό, την επιμόλυνση τραυμάτων, τις δερματοπάθειες φυσικά.

Ο κ. Μαριόλής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να περιμένουν «την απολύμανση του νερού, κυρίως μέσω χλωρίωσης, την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Να ελεγχθούν πρώτα οι γεωτρήσεις της περιοχής, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη επεξεργασία στις εγκαταστάσεις».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvdorto23xy9)

Μαγιορκίνης: Αύξηση των κρουσμάτων του Δυτικού Νείλου

Ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε στο Attica TV για τα προβλήματα που μπορεί προκαλέσουν οι πλημμύρες στη δημόσια υγεία.

Αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αύξησης των κουνουπιών εξαιτίας των νερών που λιμνάζουν. «Δεν περιμένουμε κάτι δραματικό όσον αφορά τον Δυτικό Νείλο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους κατοίκους να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό μέχρι να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ τόνισε ότι δεν μπορούν να πλένουν ούτε τρόφιμα με το νερό που υπάρχει στις πληγείσες περιοχές.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την ασφάλεια τροφίμων και νερού στις πληγείσες περιοχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvdopjuabppl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ