Health & Fitness

Skilling Future Digital Innovators: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για φοιτητές από το CDI της Pfizer

Νέες προοπτικές απασχόλησης, εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση σε τεχνολογίες και εργαλεία αιχμής

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο πρόγραμμα για φοιτητές από την Pfizer
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Skilling Future Digital Innovators: Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για φοιτητές από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Tο Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε φοιτητές σε όλη την Ελλάδα. Το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Skilling Future Digital Innovators» απευθύνεται σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές και στόχο έχει να δημιουργήσει νέες προοπτικές απασχόλησης για τους φοιτητές προσφέροντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση σε τεχνολογίες και εργαλεία αιχμής, τα οποία θα τους βοηθήσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. 

Το νέο αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και η Pfizer και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς επιστημόνων της χώρας μας, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για να ξεκινήσουν με επιτυχία την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Το πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας θα υλοποιηθεί σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας μας δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής ή φοίτησής τους, να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε γνώσεις και σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, μέσα από τη γνωριμία με πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα και τη δικτύωση με την αγορά εργασίας. 

Το πρόγραμμα «Skilling Future Digital Innovators» ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο και ειδικότερα από τα Τμήματα Μαθηματικών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών. Με θέμα «Business Intelligence» και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σεμιναρίων διάρκειας 40 ωρών, 50 τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γνώσεις τους να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια δόθηκε η ευκαιρία για συνεργασία με φοιτητές άλλων τμημάτων και σχολών αλλά και αλληλεπίδρασης με την αγορά εργασίας. 

«Ο ρόλος των πανεπιστημιακών τμημάτων είναι όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα ισχυρό υπόβαθρο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και να ενισχύσουν και να διαμορφώσουν μία κουλτούρα γνώσης, συνεργασίας, μάθησης και εξέλιξης. Γι’ αυτό χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο είναι ένα καλό παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ μεγάλων εταιρειών με κοινωνική ευθύνη, όπως είναι η Pfizer, και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας», δήλωσε η κα Μαρία Καρύδα, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Νάστου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μαθηματικής Μοντελοποίησης, σημείωσε: «Εταιρείες όπως η Pfizer, οργανώνουν και πραγματοποιούν επιμορφωτικά σεμινάρια με στόχο την προετοιμασία των αποφοίτων μας για την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα στη Σάμο το προετοιμάζουμε από τον Ιανουάριο του 2023. Καλή μας επιτυχία». 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος δόθηκε στους συμμετέχοντες φοιτητές πιστοποίηση γνώσεων, ώστε να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση σε εταιρίες που πρωταγωνιστούν σε κλάδους αιχμής της αγοράς εργασίας, και να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν άμεσα την αποκτηθείσα γνώση και να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης αποτελεί προέκταση των μαθημάτων που προϋπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών των τριών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και προσφέρει στους συμμετέχοντες φοιτητές σημαντικές δεξιότητες που θα ενισχύσουν το προφίλ τους κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. 

Ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI, δήλωσε: «Το Κέντρο μας συμβάλλει σταθερά και συστηματικά στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνεργασιών υψηλού επιστημονικού δυναμικού, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και στα ταλέντα της Ελλάδας. Η διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και με τις πραγματικές ανάγκες της είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην προσπάθεια αξιοποίησης αυτού του δυναμικού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στην αιχμή της ανάπτυξης σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε όλοι να προσβλέπουμε σε σημαντικά οφέλη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.