Health & Fitness

Μύθος ή πραγματικότητα το αδυνάτισμα στο Δερματολογικό Ιατρείο;

Ποιες θεραπείες σμιλεύουν τη σιλουέτα και μειώνουν τους πόντους στο παρά πέντε;

ΤΕΥΧΟΣ 875
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύθος ή πραγματικότητα το αδυνάτισμα στο Δερματολογικό Ιατρείο; Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Έφη Π. Μάρκου αναλύει τις επιλογές μας

Αδυνάτισμα: Καινοτόμες θεραπείες αδυνατίσματος από τη δερματολόγο-αφροδισιολόγο Δρ Έφη Π. Μάρκου 

Βρισκόμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι με ένα δέρμα χαλαρωμένο, συσσωρευμένη κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. Ποιες θεραπείες σμιλεύουν τη σιλουέτα και μειώνουν τους πόντους στο παρά πέντε; Για τους υπομονετικούς, οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν την ιδανική και οικονομική επιλογή. Απαιτούνται αρκετές συνεδρίες (8-12) για ορατό αποτέλεσμα με υψηλή ικανοποίηση. Η κυτταρίτιδα μειώνεται με ταυτόχρονη σύσφιξη της επιδερμίδας. Εφαρμόζονται στα κάτω άκρα, στους γλουτούς, στα χέρια και στον κορμό. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, μη τραυματική και συμβατή με ηλιοθεραπεία. Το μυστικό είναι στην ισχύ του μηχανήματος, αδιαμφισβήτητη παράμετρος για μηχανήματα προηγμένων χωρών, και στην καλή πρακτική του χειριστή. 

Για όσους επιθυμούν αποτέλεσμα  μια και έξω, συστήνονται οι τεχνολογίες με υπερήχους - HIFU&της 3D Κρυολιπόλυσης. Ένα ποιοτικό μηχάνημα HIFU επιτρέπει την ταυτόχρονη σύσφιξη της επιδερμίδας, την παραγωγή νέου κολλαγόνου και τη λιποδιάλυση με 3 σε 1 δράση. Ειδικά αν φέρει οθόνη με live υπερηχογράφημα, ο δερματολόγος μπορεί να δράσει στοχευμένα και αποτελεσματικά (π.χ. το ιατρικό σύστημα Doublo™ - Hironic). Η θεραπεία είναι ανώδυνη, μη τραυματική και συμβατή με ηλιοθεραπεία. 

Η κρυολιπόλυση είναι μια πιστοποιημένη μέθοδος απώλειας πόντων, μέσω της αποβολής υποδορίου λίπους, όχι όμως με κάθε noname συσκευή! Τα πιστοποιημένα και ακριβότερα μηχανήματα δρουν σε 1 συνεδρία, εξασφαλίζοντας ορατή μείωση τοπικού πάχους. Πρόσφατη κλινική μελέτη για την κρυολιπόλυση με πιστοποιημένο μηχάνημα ανέδειξε ότι το 89,6% ήταν «ικανοποιημένοι» ή «πολύ ικανοποιημένοι»! Η μέση μείωση του όγκου λίπους μετρήθηκε στα 264,8mL/κεφαλή θεραπείας. Συνολικά, το 90,6% ανέφερε «αισθητή» ή «πολύ αισθητή» μείωση λίπους. Το δε 93,4% θα συνιστούσε την κρυολιπόλυση σε έναν φίλο. Στη μελέτη αυτή δεν παρουσιάστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με την πιστοποιημένη συσκευή (πηγή: Aesthet Surg J. 2021). Η κρυολιπόλυση δεν χρειάζεται δίαιτα για το αποτέλεσμα. Γίνεται όλο τον χρόνο και διαρκεί περί τα 45-90΄ ανά σημείο. Τα μηχανήματα με περισσότερες των 2 κεφαλών δεν διαθέτουν ικανή ισχύ για αποτέλεσμα σε μονοσυνεδρία. 

Πρακτικές συμβουλές 

  • Τα πακέτα συνεδριών δεν είναι πάντα οικονομικά και κρύβουν αναποτελεσματικότητα.
  • Εμπιστευθείτε τον δερματολόγο σας για εξατομικευμένες συμβουλές.
  • Ενημερωθείτε για το μηχάνημα, τη χώρα προέλευσης και την κλινική εμπειρία του γιατρού σας.

Info 
Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος 
Δρ Έφη Π. Μάρκου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ειδικεύθηκε σε κορυφαία δημόσια  πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Σουηδίας (Örebro University Hospital, Karlstad Central Hospital),  αποκτώντας την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας. Έχει εκπαιδευτεί και εργασθεί στο διάσημο ερευνητικό κέντρο Καρολίνσκα (Karolinska Institutet) στη Στοκχόλμη, ένα από τα 10 κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου και το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ευρώπης. 

Λεωφόρος Κηφισίας 166, Νέο Ψυχικό 
τ.κ. 11525, Αθήνα 
+30 210 67 11 800 / +30 694 57 50 800 
info@dermodiagnostiki.gr 
www.dermodiagnostiki.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ