Health & Fitness

Νέα εποχή στη διαχείριση του διαβήτη, με το σύστημα Contour®Care

Γνωρίστε το εύκολο σύστημα παρακολούθησης σακχάρου Contour®Care από την Ascensia Diabetes Care

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 875
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρητής

Contour®Care: Το νέο σύστημα διαχείρησης του διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα συχνό μεταβολικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από αρύθμιστα (υψηλότερα ή χαμηλότερα από το φυσιολογικό) επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Στους διαβητικούς ο οργανισμός παράγει λιγότερη ή και καθόλου ινσουλίνη ή χρησιμοποιεί την ινσουλίνη με μη αποτελεσματικό τρόπο με συνέπεια την υπεργλυκαιμία –εκδηλώνεται όταν η γλυκόζη αίματος υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα–, ή την υπογλυκαιμία -εκδηλώνεται όταν η γλυκόζη αίματος πέφτει κάτω του στόχου-, οι οποίες αποτελούν τις κύριες και κοινές διαταραχές σε όλες τις μορφές διαβήτη.

Όταν η ινσουλίνη δεν επαρκεί ή δεν γίνεται σωστή λειτουργία αυτής, η γλυκόζη δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα του οργανισμού –για να παραχθεί ενέργεια–, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδά της στο αίμα. Εάν η γλυκόζη στο αίμα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και για μεγάλο διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλέσει βλάβη σε διάφορα όργανα και ιστούς και ανεπάρκεια στη λειτουργία τους. Περισσότερα από 350 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ, δυστυχώς, σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι αδιάγνωστοι.

Contour care

Αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη

Ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση. Επίσης ο διαβητικός ασθενής εκτός από την ειδική δίαιτα που θα ακολουθεί δεν πρέπει ποτέ να παραλείπει τις οδηγίες του ιατρού ως προς την παρακολούθηση και ρύθμιση των τιμών του σακχάρου στο αίμα του. Η ρύθμιση και  διατήρηση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη.

Contour®CareΕυκολία στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη

Με το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care από την Ascensia Diabetes Care ρυθμίζετε με ακρίβεια τις τιμές σακχάρου και διαχειρίζεστε τον διαβήτη σας, πιο έξυπνα. Η ευκολία στη χρήση του και η τεκμηριωμένη του ακρίβεια αποτελεί την εγγυημένη λύση για κάθε άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, με βασικές ανάγκες παρακολούθησης σακχάρου αίματος. Η μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του και τα μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων μέτρησης, κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισμό του ακόμα και για χρήστες χωρίς εμπειρία. Ο συνδεδεμένος μετρητής και οι ταινίες μέτρησης σακχάρου Contour®Care εγγυώνται αξιόπιστα αποτελέσματα σακχάρου σε 3 απλά βήματα:

Βήμα 1: Εισαγωγή ταινίας μέτρησης
Βήμα 2: Εφαρμογή αίματος
Βήμα 3: Εμφάνιση  αποτελεσμάτων μέτρησης

Contour care

Αποτελέσματα μετρήσεων με τη λειτουργία smart COLOURTM

Ο μετρητής Contour®Care διαθέτει  τη χρωματική ένδειξη εύρους στόχου smartCOLOURTM  που είναι εύκολη στην κατανόηση με μια ματιά. Συγκεκριμένα, διαθέτει τρία χρώματα για να δείχνει πού βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης αίματος σε σχέση με το προσωπικό εύρος στόχου του ατόμου με διαβήτη. Η χρωματική ένδειξη μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα άτομα με διαβήτη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου τους στις τιμές HbA1c. Επιπλέον βοηθάει στον καθησυχασμό των ατόμων με διαβήτη, καθώς δέχονται άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα μετρήσεων γλυκόζης αίματός τους, μπορούν να τα κατανοήσουν γρηγορότερα και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη τους.

Δειγματοληψία Second-Chance®

Σε περίπτωση που η μέτρηση γλυκόζης αίματος δεν πέτυχε, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care προσφέρει την επιλογή για προσθήκη περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία μέτρησης εντός 30 δευτερολέπτων, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή ενός νέου τσιμπήματος, αλλά και στην εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης.

Σύνδεση με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο σύστημα Contour®Care, αφού είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες, οι οποίες παρέχουν καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου στα άτομα με διαβήτη. Συγκεκριμένα, ο μετρητής Contour®Care συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει τα αποτελέσματα μετρήσεων στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES μέσω Bluetooth®, όπου αποθηκεύονται και αναλύονται. Στις δυνατότητες της εφαρμογής συγκαταλέγονται η δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου σακχάρου αίματος, αλλά και η εύκολη ανταλλαγή δεδομένων διαβήτη με την αποστολή αναφορών μέτρησης σακχάρου από το άτομο με διαβήτη προς τον επαγγελματία υγείας του, βοηθώντας έτσι στην έναρξη διαλόγου μεταξύ τους για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας του.

Info: Για αναλυτικές πληροφορίες και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τον μετρητή Contour®Care και την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, www.diabetes.ascensia.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ