Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Το drink or not to drink?

Μια συζήτηση με τον Λάμπρο Συντώση

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απ’ ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, οι συστάσεις υγείας επέτρεπαν  την ημερήσια κατανάλωση μέχρι 2 μερίδες αλκοόλ για τους άνδρες και 1 μερίδα για τις γυναίκες. Aπό την άλλη, οι τελευταίες μελέτες δείχνουν πως ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επιζήμια για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο 8ο επεισόδιο του Podcast Health Bites, ο καθηγητής Λάμπρος Συντώσης θα μας βοηθήσει στην απάντηση του ερωτήματος: «to drink or not to drink?»

Λάμπρος Συντώσης
Ο Λάμπρος Συντώσης είναι καθηγητής Διατροφής και Life Style στο Πανεπιστήμιο Rutgers (HΠΑ) & Πρόεδρος στο Mediterranean Lifestyle Medicine Institute

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ