Health & Fitness

5 υγιεινές τροφές για να χάσεις κιλά εύκολα και ανώδυνα

Δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το ψυγείο σου

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 υγιεινές τροφές για να χάσεις κιλά εύκολα και ανώδυνα
© Unsplash

Υγιεινή διατροφή: Αυγά, φρούτα, λαχανικά και άλλες τροφές που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο σου

Αν αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα να κάνεις διατροφή για να χάσεις μερικά κιλά, υπάρχουν ορισμένοι «κανόνες» και συμβουλές που, αν ακολουθήσεις, θα είναι πιο εύκολη η όλη διαδικασία. Ο συνδυασμός γυμναστικής και υγιεινής διατροφής σίγουρα θα σε βοηθήσει για να έχεις το συντομότερο δυνατόν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πιο σημαντικό βήμα για να οργανώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες είναι να έχεις μόνο επιλεγμένες τροφές στο ψυγείο σου και να αποφεύγεις τις ανθυγιεινές, που το πιο πιθανό είναι να σε βάλουν σε πειρασμό αργά την νύχτα. Παρακάτω θα βρεις τις πέντε πιο «έξυπνες» υγιεινές τροφές για ταχύτερη απώλεια βάρους που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο σου.

Αυγά 

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και υγιεινά γεύματα. Περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα ενώ έχει καταρριφθεί και ο μύθος που ήθελε το αβγό να συνδέεται με την αύξηση της χοληστερόλης. Μπορείς να κάνεις από μια γρήγορη ομελέτα μέχρι να βράσεις μερικά αυγά σου και να τα βάλεις στο ψυγείο στην αρχή της εβδομάδας, ούτως ώστε να τα καταναλώσεις ως ένα θρεπτικό σνακ. Σύμφωνα με μελέτες τα άτομα που έτρωγαν αυγά για πρωινό, είχαν περισσότερη ενέργεια και πέτυχαν μείωση στο βάρος τους. Ακόμα, έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που τρώνε αυγά αντί για δημητριακά το πρωί, πεινάνε λιγότερο μέσα στην ημέρα. 

Λαχανικά

Είναι σημαντικό να έχεις πάντα μερικά φρέσκα λαχανικά στο ψυγείο σου, ούτως ώστε να μπορείς να φτιάξεις είτε μια θρεπτική σαλάτα είτε να συνοδεύσεις το γεύμα σου. Άλλωστε, τα λαχανικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την απώλεια βάρους. Μελέτες δείχνουν πως η αύξηση πρόσληψης λαχανικών όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους αλλά μειώνει και τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Φρούτα εποχής

Την επόμενη φορά που θα θες κάτι γλυκό, η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι να εξοπλίσεις το ψυγείο σου με φρέσκα φρούτα αντί για σοκολατένια μπισκότα και ζελεδάκια. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS Medicine, το εβδομαδιαίο ιατρικό περιοδικό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Public Library of Science, επιβεβαιώνει τα οφέλη των φρούτων στη διατροφή και τα συσχετίζει με την απώλεια βάρους. Τα φρούτα μάλιστα που επέφεραν τα περισσότερα οφέλη ήταν τα μήλα, τα μούρα και τα αχλάδια.

Ποιοτικό dressing για την σαλάτα

Αν δεν είσαι φαν των λαχανικών, ένα ποιοτικό dressing για σαλάτα, θα σου αλλάξει σίγουρα γνώμη. Διαλέξε προσεκτικά όμως γιατί πολλα προπαρασκευασμένα dressing έχουν αρκετές θερμίδες. Το λεμόνι από μόνο του θα δώσει αμέσως γεύση στα χόρτα σου αλλά μπορείς να φτιάξεις μια υγιεινή σος δικής σου έμπνευσης. 

Σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Προσωπικά λατρεύω να εφοδιάζω το ψυγείο μου με νόστιμα σνακ  που φτιάχνω μόνη μου, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μπορώ να πάρω μαζί μου πριν ξεκινήσω την ημέρα μου. Γιαούρτι, ρυζόγαλο, τυρί κότατζ, που μπορείς να συνδυάσεις είτε με τα λαχανικά είτε με το σάντουιτς που θα ετοιμάσεις. Επιπλέον, μια μπάρα δημητριακών που θα απολαύσεις μαζί με τα φρούτα σου, θα σε χορτάσεί μέχρι το επόμενο γεύμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ