Θεματα

Υγιεινά σνακ για τις ώρες που σε τρώει το άγχος

Αντί για κάτι γλυκό και πολύ μα πολύ κακό 

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128949-291405.jpg

Όταν αγχώνεσαι θες κάτι να φας. Κατά προτίμηση κάτι με ζάχαρη. Κάτι σούπερ ανθυγιεινό. Κάτι που σίγουρα θα μετανιώσεις που το έφαγες. Φυσικά μετά θα σιχτιρίσεις τον εαυτό σου που δεν κρατήθηκε. Θα νιώσεις τύψεις. Θα αγχωθείς πάλι. Προκειμένου να αποφύγεις όλο αυτό το φαύλο κύκλο, γιατί δε δοκιμάζεις να πνίξεις το άγχος σου σε ένα υγιεινό σνακ που θα σε τονώσει, θα σε χαλαρώσει και δεν θα σου προσθέσει ενοχές για τις θερμίδες;

image

Βρώμη με καρύδια και μούρα

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β και C καθιστούν αυτό το σνακ ιδανικό για να σταθεροποιήσει τη διάθεση και να μειώσει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό.

image

Βραζιλιάνικα φιστίκια

Δύο βραζιλιάνικα φιστίκια περιέχουν σελήνιο αρκετό να σε κρατήσει όλη μέρα, και το σελήνιο βοηθάει στη μείωση του άγχους εξισορροπώντας τα ανόργανα συστατικά στον οργανισμό.

image

Λαχανικά και ωμό τυρί

Το ωμό τυρί που προέρχεται από αγελάδα λέγεται πως έχει αγχολυτικές ιδιότητες. Δοκίμασε να το συνδυάσεις με μπρόκολο που βοηθάει στη χώνεψη.

image

Τοστ με αβοκάντο

Όλα τα υγιεινά λιπαρά σε μια φέτα θα κάνουν πολύ καλό στα επίπεδα στρες σου.

image

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι γεμάτες βιταμίνη Β6 η οποία ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό δημιουργώντας μας αίσθημα ευτυχίας!

image

Κάσιους

Τα κάσιους έχουν χαρακτηριστεί και ως «πρόζακ της φύσης», κι αυτό γιατί περιέχουν τρυπτοφάνη και μαγνήσιο που μας χαλαρώνουν.

image

Μαύρη σοκολάτα

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει συνδεθεί με την απελευθέρωση ενδορφίνων στον εγκέφαλο δημιουργώντας ένα αίσθημα ευφορίας.

image

Kale smoothie

Τα αντιοξειδωτικά σε ένα smoothie με kale βοηθάει στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του άγχους.

image

Γλυκοπατάτα

Κάθε λαχανικό που τρώμε τη ρίζα του είναι πολύ καλό γιατί περιέχει πολλά ωφέλιμα αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν και αποβάλλουν βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό.

image

Ζεστό νερό με λεμόνι

Αυτός ο μαγικός συνδυασμός τονώνει τις αισθήσεις και βοηθάει, ειδικά όταν το στρες προέρχεται από αδιαθεσία ή ασθένεια.

image

Κινόα

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, το δημοφιλές κινόα περιέχει επίσης μαγνήσιο που βοηθάει στην καταπολέμιση του άγχους.

image

Μήλο

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, το ξέρεις! Αυτό που μάλλον δεν ξέρεις είναι ότι τα μήλα περιέχουν φυτο-θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό.

image

Στρείδια

Τα στρείδια είναι επίσης πλούσια σε σελήνιο που εξισορροπώντας τα ανόργανα συστατικά, ρίχνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό.

image

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει ένα συγκεκριμένο αμινοξύ που πιστεύεται ότι συμβάλλει στο αίσθημα χαλάρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ