Health & Fitness

«Όλος ο κόσμος το γνωρίζει, η ΑΣΠΙΡΙΝΗ BAYER ανακουφίζει»: 120 χρόνια Ασπιρίνη®

Ανακαλύψτε ξανά την Ασπιρίνη με τη νέα ASPIRIN EXPRES

ΤΕΥΧΟΣ 843
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντρας με πονοκέφαλο
© Getty Images / Robert Recker

Aspirin Express: Η νέα γενιά Aσπιρίνης είναι εδώ και κάνει τον πόνο παρελθόν

Πάνω από έναν αιώνα ζωής μετρά η γνωστή σε όλους μας Ασπιρίνη της BAYER, ίσως και το μόνο προϊόν το οποίο ζητούσαμε αναφέροντας μαζί και την εταιρεία παρασκευής του, δηλώνοντας έτσι τη μοναδικότητά του. Γιατί, όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση: «Προσέχετε, κάθε κουτί και κάθε δισκίον φέρει τον Σταυρόν - Bayer», σήμα κατατεθέν της.

Το ταξίδι για το «παυσίπονον, αντιπυρετικόν, αντινευραλγικόν» λευκό χαπάκι με το σταυρό ξεκινά το μακρινό 1897 στο Βούπερταλ της Γερμανίας, το 1901 εμφανίζεται στην αγορά σε μορφή δισκίου και, όταν κυκλοφορεί στην Αμερική, καταφέρνει να γίνει best seller. Στη χώρα μας θα έρθει το 1925.

Το 1950 η Ασπιρίνη κατακτά μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το αναλγητικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Και οι πρωτιές και οι διακρίσεις συνεχίζονται. Γίνεται «μέλος της πτήσης» του Apollo 11 το 1969 –η διαστημική πτήση που προσεδάφισε τους πρώτους δύο ανθρώπους στη Σελήνη– κερδίζοντάς μια θέση στο μικροφαρμακείο του σκάφους.

Στη συνέχεια, το 1982, τρεις ερευνητές με αντικείμενο μελέτης τους την Ασπιρίνη παίρνουν το βραβείο Nobel για την ανακάλυψη του τρόπου δράσης της.

Ασπιρίνη

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ εγκρίνει τη χρήση της για την πρόληψη του δευτερογενούς εμφράγματος και του δευτερογενούς ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Για να ακολουθήσει στα 90s η χρήση ασπιρίνης ως αγωγή κατά τη διάρκεια ενός πιθανολογούμενου εμφράγματος από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

Πόσα άλλα άραγε φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν να ανταγωνιστούν την πορεία, τις συνεχείς εξελίξεις, τα νέα προϊόντα και να σταθούν δίπλα στην Ασπιρίνη® στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσιγκτον, όπου εκτίθεται μαζί με ιστορικές ιατρικές καινοτομίες όπως το στηθοσκόπιο. Επιπλέον, το ενεργό της συστατικό, το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA), συνεχίζει να διατηρεί μια θέση στον Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μια μακρόχρονη ιστορία κλινικής εμπειρίας, έρευνας και χρήσης, συνοδευόμενη από ιατρικές εξελίξεις και καινοτομία, από την Βayer, την εταιρεία που παράγει την ασπιρίνη και συνεχίζει με νέες και πιο βελτιωμένες μορφές του φαρμάκου.

120 χρόνια Ασπιρίνη®
120 χρόνια Ασπιρίνη®

Aspirin Express: Η νέα γενιά Aσπιρίνης είναι εδώ και κάνει τον πόνο παρελθόν

Υποφέρεις από πονοκέφαλο, κρυολόγημα, μυικούς πόνους, πράξε δραστικά, λάβε εγκαίρως τη νέα μορφή της Ασπιρίνης, την Aspirin Express. Χάρη στη νέα της μορφή, η Aspirin Express® απορροφάται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος, διαλύεται και ανακουφίζει από τον πόνο δύο φορές πιο γρήγορα από τα συμβατικά δισκία Aspirin® 500mg.

Η νέα Aspirin Express® χρησιμοποιείται για τη συμπτωματική αντιμετώπιση του πυρετού και/ή του ήπιου έως μέτριας έντασης πόνου, όπως πονοκέφαλος, σωματικοί πόνοι που σχετίζονται με γρίπη, πονόδοντο, μυϊκό πόνο. Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ είναι ευρέως γνωστό για την αποδεδειγμένα αναλγητική και αντιπυρετική του δράση, καθώς και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Χάρη στη μοναδική τεχνολογία Γρήγορης Ανακούφισης MicroActive®, τα επικαλυμμένα δισκία Aspirin Express® δρουν ταχύτερα, λόγω των κατά 90% μικρότερων σωματιδίων της δραστικής ουσίας (ακετυλοσαλικυλικό οξύ) και ενός προστιθέμενου αναβράζοντα επιταχυντή αποσάρθρωσης (ανθρακικό νάτριο).Τα δισκία διαλύονται γρήγορα, εξασφαλίζοντας έτσι τη γρήγορη απορρόφηση της δραστικής ουσίας στην κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζοντας ταχύτερα από τον πόνο.

Επιπλέον, λόγω της ταχείας διαλυτότητάς της, επιτυγχάνεται ταχύτερη γαστρεντερική απορρόφηση, άρα μειωμένη επαφή με τον γαστρεντερικό βλεννογόνο και συνεπώς καλύτερη γαστρική ανεκτικότητα συγκριτικά με τα συμβατικά δισκία Ασπιρίνης.

Τέλος, κάθε δισκίο Aspirin Express® περιβάλλεται από ειδική μεμβράνη, η οποία διευκολύνει την κατάποση του δισκίου χωρίς να αφήνει δυσάρεστη γεύση στο στόμα. Τα επικαλυμμένα δισκία Aspirin Express® δεν περιέχουν ούτε γλουτένη, ούτε λακτόζη και είναι κατάλληλα για χρήση από ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω, ως αναλγητικό και αντιπυρετικό φάρμακο. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.aspirin.gr

120 χρόνια Ασπιρίνη®

Τα πλεονεκτήματα της νέας Aspirin Express®

  • Γρήγορη αναλγητική δράση χάρη στην τεχνολογία ΜicroΑctive®
  • Αποτελεσματική δράση και κατά του πυρετού χάρη στις αναλγητικές, αντιπυρετικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ακετυλοσαλικυλικού οξέος
  • Καλή ανεκτικότητα από το γαστρεντερικό σύστημα σε βραχυπρόθεσμη χρήση
  • Επικαλυμμένα δισκία ταχείας διαλυτότητας, εύκολα στην κατάποση

Info: Aντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή άλλα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος ή αλλεργικών αντιδράσεων που προκαλούνται από σαλικυλικά ή άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), ενεργό πεπτικό έλκος, αιμορραγική διάθεση, σοβαρή ηπατική, νεφρική ή μη ελεγχόμενη καρδιακή ανεπάρκεια, σε συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη ή με από στόματος αντιπηκτικά σε ασθενείς με ιστορικό γαστροδωδεκαδακτυλικών ελκών, από την αρχή του 6ου μήνα κύησης. Να μη χορηγείται σε παιδιά <12 ετών χωρίς ιατρική οδηγία.

Το Yπουργείο Yγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Aspirin Express®

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY