Health & Fitness

O μετρητής Contour® Care εξελίσσεται μαζί σου

Το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης του διαβήτη

ΤΕΥΧΟΣ 843
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σύστημα Contour® Care για την έξυπνη διαχείρηση του διαβήτη.

Με πάνω από 75 έτη εμπειρίας στη διαχείριση της γλυκόζης αίματος, η Ascensia Diabetes Care συστήνει το σύστημα Contour®Care, μένοντας πιστή στα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τη σειρά προϊόντων Contour®, δηλαδή την υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία αποτελεσμάτων μέτρησης σακχάρου που προσφέρουν στα άτομα με διαβήτη.

Το σύστημα Contour® Care εξελίσσεται ώστε να συνάδει με τις ανάγκες των ασθενών και της εποχής τους. Ο συνδεδεμένος μετρητής και οι ταινίες μέτρησης Contour® Care  έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στη διαχείριση του διαβήτη με ευκολία και αυτοπεποίθηση.

Το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care, με την τεκμηριωμένη του ακρίβεια και τη μεγάλη ευκολία χρήσης, αποτελεί την εγγυημένη λύση για κάθε άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, με βασικές ανάγκες παρακολούθησης σακχάρου αίματος.

Αυτοδιαχείριση του διαβήτη

Με το Contour®Care μπορείτε να διαχειρίζεστε τον διαβήτη σας  πιο έξυπνα. Μετράτε, παρακολουθείτε και μοιράζεστε τα αποτελέσματά σας πιο εύκολα, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε σε μεγαλύτερο βαθμό τα μοτίβα γλυκόζης του αίματός σας.

Το σύστημα παρακολούθησης σακχάρου αίματος Contour® Care προσφέρει:

  • Ακρίβεια και ευκολία στη χρήση για τα αποτελέσματα γλυκόζης αίματος σε 3 απλά βήματα, καθώς είναι έτοιμο για μέτρηση κατευθείαν με το που θα βγει από τη συσκευασία του
  • Ευκολία στην κατανόηση ένδειξης εύρους στόχου smart COLOURTM
  • Λειτουργία δειγματοληψίας Second-Chance® εντός 30 δευτερολέπτων για την αποφυγή επιπλέον τσιμπημάτων και κατανάλωσης ταινιών μέτρησης
  • Συμβατότητα με τη δωρεάν εφαρμογή Contour® Diabetes

Η μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του και τα μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων μέτρησης, κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισμό του ακόμα και για χρήστες χωρίς εμπειρία. Επίσης, εξατομικευμένα εύρη στόχου μπορούν να οριστούν εύκολα στον μετρητή. 

Ο συνδεδεμένος μετρητής και οι ταινίες μέτρησης Contour® Care έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην εύκολη διαχείριση του διαβήτη και εγγυώνται αξιόπιστα αποτελέσματα σακχάρου σε 3 απλά βήματα:

  1. Εισαγωγή ταινίας μέτρησης
  2. Εφαρμογή αίματος
  3. Εμφάνιση αποτελεσμάτων μέτρησης

smartCOLOURTM  για σαφή αποτελέσματα στις μετρήσεις

Ο μετρητής Contour®Care διαθέτει τη χρωματική ένδειξη εύρους στόχου smartCOLOURTM  που είναι πολύ εύκολη στην κατανόησή της. Συγκεκριμένα, τρία διαφορετικά χρώματα δείχνουν πού βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης αίματος σε σχέση με το προσωπικό εύρος στόχου του ατόμου με διαβήτη. Η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα άτομα με διαβήτη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου τους στις τιμές HbA1c.

  • Πάνω από το εύρος στόχου (Κίτρινο)
  • Εντός του εύρους στόχου (Πράσινο)
  • Κάτω από το εύρος στόχου (Κόκκινο)

Επιπλέον βοηθάει στον καθησυχασμό των ατόμων με διαβήτη που, καθώς δέχονται άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα μετρήσεων γλυκόζης αίματός τους, μπορούν να τα κατανοήσουν γρηγορότερα και έτσι να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη τους ευκολότερα.

Δειγματοληψία Second-Chance®

Σε περίπτωση που η μέτρηση γλυκόζης αίματος δεν πέτυχε, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care προσφέρει την επιλογή προσθήκης περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία μέτρησης εντός 30 δευτερολέπτων, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή ενός νέου τρυπήματος. Η δειγματοληψία Second-Chance® μπορεί επιπλέον να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης, καθώς δεν απαιτείται η χρήση μιας επιπλέον ταινίας.

Εφαρμογή Contour® Diabetes

Ο μετρητής Contour®Care συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει τα αποτελέσματα μετρήσεων στην εφαρμογή Contour® Diabetes μέσω Bluetooth®, όπου αποθηκεύονται και αναλύονται.  

Στις δυνατότητες της εφαρμογής συγκαταλέγονται η δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου σακχάρου αίματος, αλλά και η εύκολη ανταλλαγή δεδομένων διαβήτη με την αποστολή αναφορών μέτρησης σακχάρου από το άτομο με διαβήτη προς τον επαγγελματία υγείας του, βοηθώντας έτσι στην έναρξη διαλόγου μεταξύ τους για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας του.

Η εφαρμογή Contour® Diabetes είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει λειτουργίες που παρέχουν στα άτομα με διαβήτη καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους.

Info: Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τον μετρητή Contour® Care και την εφαρμογή Contour® Diabetes, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.diabetes.ascensia.gr