Health & Fitness

«Δίνουμε Αίμα»: Νέα εφαρμογή για κινητά απλοποιεί τη διαδικασία

Αιμοδοτικά κέντρα και ανάγκες δωρεάς στο νέο app που εγκαινιάζει το υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την εφαρμογή «Δίνουμε Αίμα» ρίχνει στη μάχη της κάλυψης αιμοδοτικών αναγκών το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Πώς θα λειτουργεί.
Επιπλέον κίνητρο για τους εθελοντές αιμοδότες προσδοκά να δώσει η νέα εφαρμογή © Unsplash

Την εφαρμογή «Δίνουμε Αίμα» ρίχνει στη μάχη της κάλυψης αιμοδοτικών αναγκών το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Πώς θα λειτουργεί.

Νέα εφαρμογή θα δίνει άμεση και πλήρη ενημέρωση για τα αιμοδοτικά κέντρα αλλά και τις ανάγκες για αιμοδοσία σε όλη τη χώρα.

Στη νέα εφαρμογή που δημιουργήθηκε, καταγράφονται όλα τα αιμοδοτικά κέντρα αλλά και οι ανάγκες για αιμοδοσία σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας ψάχνει τρόπο έτσι ώστε οι 63.000 νέοι φετινοί αιμοδότες να γίνουν τακτικοί. Φέτος ήταν μία καλή χρονιά. Κάθε Σεπτέμβριο το πρόβλημα της έλλειψης αίματος προκύπτει λόγω της μειωμένης προσέλευσης εθελοντών. Η Ελλάδα χρειάζεται ετησίως 600.000 μονάδες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών της. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, οι ανάγκες θα μπορούσαν να καλυφθούν επαρκώς εάν η χώρα διέθετε 300.000 τακτικούς αιμοδότες, οι οποίοι θα έδιναν αίμα τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

Το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ήταν καλύτερο συγκριτικά με άλλες χρονιές. 259.000 χιλιάδες είναι οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες της χώρας, δηλαδή αυτοί που δίνουν πάνω από μια φορά αίμα κατά τη διάρκεια του χρόνου. Πολύ σύντομα, μέσω της απλής εφαρμογής που ονομάστηκε «Δίνουμε Αίμα», θα μπορούν όλοι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να κλείσουν την πρώτη τους αιμοδοσία εύκολα και γρήγορα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Δωρεά αίματος με μία απλή εφαρμογή | 26/09/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ