- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιες νέες ειδικότητες εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό - Υπεγράφη η νέα υπουργική απόφαση
Όλη η διαδικασία για τις εγγραφές - Δηλώσεις Πλεύρη
Προσωπικός Γιατρός: Οι 10 ειδικότητες που εντάσσονται - Υπεγράφη η νέα υπουργική απόφαση από τον Θάνο Πλεύρη.
Επιπλέον 10 ειδικότητες εντάσσονται στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, ως Προσωπικοί Γιατροί ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα:
- Aιματολογία
- Γαστρεντερολογία
- Ενδοκρινολογία - διαβητολογία
- Καρδιολογία
- Νευρολογία
- Νεφρολογία
- Ρευματολογία
- Παθολογική ογκολογία
- Πνευμονολογία - φυματιολογία
- Φυσική ιατρική και αποκατάσταση,
Σημειώνεται ότι η προσθήκη αυτή αφορά γιατρούς οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι διαδικασία εγγραφής στον Προσωπικό Γιατρό γίνεται δωρεάν πλέον και μέσω των φαρμακείων. Για την εγγραφή στα φαρμακεία οι πολίτες πηγαίνουν αυτοπροσώπως φέροντας μαζί τους, προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (όπως δελτίο ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο αυτού.
Προσωπικός Γιατρός: Ξεκινά 1η Οκτωβρίου xωρίς αντικίνητρα
Ο Θάνος πλεύρης αναφέρθηκε στον θεσμό του προσωπικού γιατρού για τον οποίο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφών από τους πολίτεςκαι σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (20/09) διευκρινίζοντας ότι τα αντικίνητρα δεν θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου.
«Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά. Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη» επισήμανε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι στη διαδικασία έχουν βοηθήσει και τα φαρμακεία μέσω των οποίων έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, περίπου 700.000 εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προκύπτει από την ανάλυση 13 επιστημονικών ανασκοπήσεων που παρήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο καπνός παραμένει σε κλειστούς χώρους ακόμη και όταν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα
Πότε πρόκειται για χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού και πότε για μια διαταραχή που χρειάζεται παρέμβαση
Σχεδόν το 25% των θυμάτων από πνιγμό αποτελούν τα παιδιά έως 5 ετών
Άμεσες και χρόνιες επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο
Για τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Μέχρι το 2050 σχεδόν 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από μυωπία
Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ης επιστημονικής κοινότητας
Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές που πρέπει να προσέξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.