Health & Fitness

Αμφίβιο μικρο-ρομπότ που «κολυμπά» στον οργανισμό μας δημιούργησαν επιστήμονες (βίντεο)

Πώς θα παίρνουμε τα φάρμακά μας στο μέλλον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρό ρομπότ στο ανθρώπινο σώμα θα χορηγούν φάρμακα σε συγκεκριμένα σημεία
Μικρό ρομπότ στο ανθρώπινο σώμα θα χορηγούν φάρμακα σε συγκεκριμένα σημεία © Pixabay

Το ρομπότ σε μέγεθος μπιζελιού που απελευθερώνει φαρμακευτικές ουσίες σε συγκεκριμένα όργανα του σώματος. Το εντυπωσιακό βίντεο.

Ρομπότ με δυνατότητα να μπαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό, να κατευθύνεται σε συγκεκριμένα όργανα και να απελευθερώνει φάρμακο, δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», το αμφίβιο μικρο-ρομπότ μπορεί να «κολυμπήσει» μέσα σε ανθρώπινα υγρά και να οδηγήσει αντικείμενα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ ελπίζουν ότι με τη βοήθεια του συγκεκριμένου ρομπότ καθίσταται εφικτή η στοχευμένη χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας με παράλληλη μείωση των ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Πώς το μικρο-ρομπότ κινείται στο ανθρώπινο σώμα - Οι δοκιμές σε γουρούνια

Στο εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζεται το ρομπότ, με μέγεθος όσο ένα μπιζέλι, να περνά με ευκολία εμπόδια, να πηδά στον αέρα πριν βυθιστεί σε μια δεξαμενή με νερό, όπου μαζεύει με ευκολία ένα μικρό αντικείμενο, το οποίο και μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο.

Μέχρι στιγμής όταν ένας ασθενής λαμβάνει ένα φάρμακο από το στόμα ή με ένεση, αυτό εξαπλώνεται σε όλο το ανθρώπινο σύστημα, περιορίζοντας σε έναν βαθμό την αποτελεσματικότητά του.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν επιτυχημένες δοκιμές σε γουρούνια, με το μικρο-ρομπότ να απελευθερώνει φάρμακα σε συγκεκριμένο σημείο στο στομάχι τους.

Scientists create micro robot that moves inside your body to deliver medicine

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ