Health & Fitness

Eτοιμάζεται διαγνωστικό τεστ για την ευλογιά των πιθήκων

Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rapid test
Rapid test © ΕUROKINNISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Abbott Laboratories δήλωσε την Πέμπτη ότι αναπτύσσει ενεργά ένα τεστ για την ευλογιά των πιθήκων, καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται σε διάφορες χώρες.

Η Abbott Laboratories δήλωσε την Πέμπτη ότι αναπτύσσει ενεργά ένα τεστ για την ευλογιά των πιθήκων, καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται σε διάφορες χώρες.

Η εταιρεία θα παράσχει τα κιτ δοκιμών στους εταίρους του Συνασπισμού Άμυνας κατά της Πανδημίας, ένα δίκτυο επιστημονικών συνεργασιών και συνεργασιών στον τομέα της δημόσιας υγείας με στόχο τον εντοπισμό μελλοντικών απειλών πανδημίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Abbott στο Reuters.

«Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, θα λάβουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε πρόσθετες ανάγκες δοκιμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση της Abbott έρχεται την ημέρα που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιβεβαίωσαν ότι εντόπισαν εννέα κρούσματα σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 επιβεβαιωμένες ή ύποπτες λοιμώξεις σε περίπου 20 χώρες. Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη. Η Abbott είναι η δεύτερη εταιρεία που ανακοινώνει την ανάπτυξη τεστ για την ασθένεια μετά την ανακοίνωση της Roche την Τετάρτη. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ, Τάρικ Γιασάρεβιτς, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων άμεσα και εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολούθουνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους», είπε στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ