Health & Fitness

Pfizer: Η 3η δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την Όμικρον

Δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της BioNTech Ουγούρ Σαχίν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
emvolio-mrna.jpg

Pfizer και BioNtech υποστηρίζουν ότι η3η αναμνηστική δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την παραλλαγή «Όμικρον».

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που επικαλούνται οι δύο εταιρείες Pfizer και BioNTech, φαίνεται να είναι ξεκάθαρο ότι η προστασία από τον κορωνοϊό βελτιώνεται έπειτα από την 3η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η τρίτη δόση του εμβολίου δρα εξουδετερωτικά απέναντι στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος της νόσου, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μετά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης, οι συμμετέχοντες στην μελέτη ανέπτυξαν περίπου 25 φορές περισσότερα αντισώματα κατά της Όμικρον, αποτέλεσμα που συμβαδίζει με τα αντίστοιχα ευρήματα μετά την χορήγηση των δύο πρώτων δόσεων.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι, εάν χρειαστεί, μπορούν να παραδώσουν ένα εμβόλιο με βάση τη μετάλλαξη, Όμικroν, τον Μάρτιο του 2022.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από ερευνητές στο Αφρικανικό Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας, ότι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer παρέχει λιγότερη ανοσία ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον από ό,τι σε άλλα στελέχη του Covid-19, τονίζοντας επίσης ότι η τρίτη δόση μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση του νέου στέλεχους του ιού. Μάλιστα τα εργαστηριακά πειράματα διαπίστωσαν ότι η μόλυνση από την Όμικρον είχε ως αποτέλεσμα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να έχει περίπου 40 φορές μείωση των επιπέδων εξουδετερωτικών αντισωμάτων που παράγονται από άτομα που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, σε σύγκριση με το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στο Κίνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ