Κοσμος

Μπουρλά: Ηπιότερη η Όμικρον - Μας ανησυχεί η διασπορά της

«Δεν πιστεύω πως είναι καλή είδηση το ότι έχουμε κάτι που μεταδίδεται γρήγορα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
O Άλμπερτ Μπουρλά © ΕPA Pool

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να είναι πιο ήπια αλλά φαίνεται επίσης να εξαπλώνεται ταχύτερα.

Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε ο ίδιος, φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτερα και συνεπώς ενδέχεται να οδηγήσει στην εμφάνιση περισσότερων μεταλλάξεων στο μέλλον.

«Δεν πιστεύω πως είναι καλή είδηση το ότι έχουμε κάτι που μεταδίδεται γρήγορα», δήλωσε ο Αλ. Μπουρλά σε εκδήλωση της Wall Street Journal. «Το ότι μεταδίδεται γρήγορα σημαίνει ότι θα βρεθεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους και ότι μπορεί να εμφανιστεί μία ακόμη μετάλλαξη. Δεν το θέλουμε αυτό», τόνισε ο ίδιος.

Ο Μπουρλά προειδοποίησε ότι είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα από το κύμα κρουσμάτων στη Νότια Αφρική αυτή τη στιγμή. Μόλις το 5% των Νοτιοαφρικανών είναι άνω των 60 ετών και οι νεότεροι έχουν συνήθως ηπιότερα συμπτώματα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι στη Νότια Αφρική είναι επίσης θετικοί στον ιό HIV, κάτι που πιθανώς θα οδηγούσε σε πιο σοβαρή νόσηση από την Covid, είπε.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer, ο Μπουρλά επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που χρειαστεί ανανέωση θα είναι έτοιμη μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, τόνισε, δεν είναι ακόμη σαφές εάν πράγματι χρειάζεται μετατροπή στο υφιστάμενο εμβόλιο. Χρειάζονται ακόμη μερικές εβδομάδες ερευνών.

Για το φάρμακο της Pfizer, Palovid, ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και την Όμικρον, αλλά και όποια άλλη μετάλλαξη έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ