Health & Fitness

Κορωνοϊός: Στη Φάση 2 το αντιικό φάρμακο της Pfizer

Ελπίδα στη μάχη κατά της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pfizer
Pfizer © EPA

Κορωνοϊός: Το φάρμακο της Pfizer βρίσκεται στη β' φάση δοκιμών, ανακοίνωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών από τις τρεις που απαιτούνται, πέρασε φάρμακο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η Pfizer, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο CEO της εταιρείας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το tweet του Αλμπερτ Μπουρλά για το φάρμακο

«Η επιτυχία κατά του COVID19 πιθανότατα θα απαιτήσει τόσο εμβόλια όσο και θεραπείες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την είδηση ότι ξεκινήσαμε μια μελέτη Φάσης 2 (από τις 3) του αντιιικού μας υποψηφίου (φαρμάκου με λήψη από το στόμα), ειδικά σχεδιασμένου για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2-σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες χαμηλού κινδύνου», έγραψε ο Αλμπερτ Μπουρλά.

Η «νέα φάση της κλινικής δοκιμής αφορά στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του PF-07321332- υπό έρευνα και από το στόμα χορηγούμενη αντιιική θεραπεία, σχεδιασμένη ειδικά για την καταπολέμηση του COVID-19-σε μη νοσηλευόμενους, συμπτωματικούς ενήλικες, που έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης SARSCoV-2 και δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο», σημειώνει χαρακτηριστικά έγγραφο της Pfizer.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν την PF07321332/ριτοναβίρη ή placebo φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ