- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μπουρλά: Πιθανή εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο
Ποια η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα
Άλμπερτ Μπουρλά: Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer για την πιθανότητα εμφάνισης μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο.
Στο ενδεχόμενο εμφάνισης μετάλλαξης του κορωνοϊού, η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Fox News ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
«Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο στέλεχος στον κόσμο, μπαίνει στο στόχαστρο των επιστημόνων μας. Και η έρευνα τους είναι για να δουν αν το στέλεχος αυτό μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας. Δεν έχουμε εντοπίσει κάτι τέτοιο ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια ημέρα, ένα τέτοιο στέλεχος να εμφανιστεί», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer σχολίασε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να παρουσιάσει νέες εκδόσεις των εμβολίων για την καταπολέμηση μιας νέας μετάλλαξης εντός τριών μηνών από τον εντοπισμό της. «Έχουμε δημιουργήσει μια διαδικασία με βάση την οποία εντός 95 ημερών από τον εντοπισμό ενός στελέχους το οποίο θεωρείται στέλεχος ειδικού ενδιαφέροντος, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο κατάλληλα προσαρμοσμένο για το συγκεκριμένο στέλεχος», είπε χαρακτηριστικά.
Εμβόλιο Pfizer: Ποια η αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα
Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της Covid-19 μειώθηκε από 91% σε 66% από τότε που η παραλλαγή Δέλτα έγινε κυρίαρχη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από μελέτη στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία σε έξι Πολιτείες και η οποία διεξήχθη με σκοπό να εξεταστεί η απόδοση των εμβολίων σε πραγματικές συνθήκες. Οι συμμετέχοντες εξετάζονταν εβδομαδιαίως για συμπτωματικές και ασυμπτωματικές λοιμώξεις. Σχεδόν όλοι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είχαν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna.
Μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2021, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρόληψη της μόλυνσης ήταν 91%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τον κύριο ομοσπονδιακό οργανισμό δημόσιας υγείας της χώρας. Όμως, κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που η παραλλαγή Δέλτα έγινε κυρίαρχη, δηλαδή όταν ήταν υπεύθυνη για περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων σύμφωνα με την αλληλουχία, η αποτελεσματικότητα έπεσε στο 66%.
Οι συντάκτες της μελέτης σημειώνουν, ωστόσο, ότι αυτή η μείωση μπορεί να μην προκλήθηκε μόνο από την παραλλαγή Δέλτα, αλλά και από μια αποτελεσματικότητα που φθίνει με την πάροδο του χρόνου.
«Ενώ αυτά τα ενδιάμεσα δεδομένα υποδηλώνουν μια μέτρια μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων για την Covid-19 στην πρόληψη της μόλυνσης, το γεγονός ότι η μείωση των λοιμώξεων παραμένει σε ποσοστό 66% υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη σημασία και το όφελος του εμβολιασμού», υπογραμμίζουν οι συντάκτες αυτής της μελέτης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.