- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άρχισε το Rotational Graduate Program της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Τις τέσσερις πρώτες απόφοιτες υποδέχτηκε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας
Ξεκίνησε το πρόγραμμα Rotational Graduateτου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer υποδέχτηκε τον Ιούλιο τις πρώτες τέσσερις νέες απόφοιτες που θα ενταχθούν στο Rotational Graduate Program. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο τρέχει σε όλο τον κόσμο και τώρα και στη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δίνει σε στελέχη που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ψηφιακό Οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.
Οι νέες απόφοιτες, για τα 2 επόμενα χρόνια, θα απασχοληθούν διαδοχικά σε τέσσερις θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer, για διάστημα 6 μηνών στην κάθε μία, ξεκινώντας ως Data Scientist, Data Scientist/Analyst, Software engineer και Business Analyst (Επιστήμονας Δεδομένων, Επιστήμονας Δεδομένων / Αναλυτής, Μηχανικός Λογισμικού και Αναλυτής Επιχειρήσεων).
Η δομή του προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να διαλέξουν στο τέλος το αντικείμενο το οποίο ταιριάζει τόσο με την προσωπικότητα όσο και με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους σύμφωνα με τη δέσμευση του Ψηφιακού Οργανισμού της Pfizer να προωθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από τη συνεχή μάθηση.
Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.
Το συγκεκριμένο Hackathon, απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες απόφοιτες τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών, προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιες για το Rotational Graduate Programme.Με την υποστήριξη καθηγητών από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, επιλέχθηκαν τελικά τρεις συμμετέχουσες από το Hackathon, καθώς και μία ακόμη υποψήφια που διακρίθηκε σε πρόσφατο bootcamp της εταιρίας.
Σχολιάζοντας το Hackathon, ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τις πρώτες συμμετέχουσες στο Rotational Graduate Programτης Pfizer. Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αποφοίτων, αλλά καιη ενίσχυση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής στο Κέντρο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 37% - ένα σχετικά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του κλάδου, που όμως, θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που μας βοήθησε να οργανώσουμε το Hackathon στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.