Health & Fitness

Πώς να αποκτήσετε καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού

Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς να αποκτήσετε καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε το σώμα μας ενόψει καλοκαιριού

Αυτή την εποχή ο υδράργυρος άρχισε να «φλερτάρει» με τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά. «Μύρισε» καλοκαίρι και η αντίστροφη μέτρηση για τις πιο αποκαλυπτικές εμφανίσεις έχει ξεκινήσει. Και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προετοιμάζουμε το σώμα μας, για να το διατηρήσουμε στην καλύτερή του εκδοχή.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τα παραπανίσια κιλά και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ένα καλλίγραμμο σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, εξηγεί.

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μία πολύ καλή επιλογή, για να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος, το οποίο επιμένει και δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα και γυμναστική. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο γίνεται σμίλευση του σώματος με μόνιμη λιποαφαίρεση, χωρίς νυστέρι. Συγκεκριμένα με το Cool Sculpting, που είναι το αυθεντικό μηχάνημα, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία της κρυολιπόλυσης, μπορεί να εξαλειφθεί το τοπικό λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. «Το Cool Sculpting είναι η μοναδική, μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος και λιποαφαίρεσης, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης (FreezeDetect) και προσφέρει αφαίρεση λίπους σε μία, μόνο, συνεδρία, χωρίς πόνο, χωρίς χειρουργείο και με μόνιμο αποτέλεσμα», τονίζει ο κ. Γαϊτάνης. Η λειτουργία της βασίζεται στη χρήση ελεγχόμενου ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν, εξαιτίας της έκθεσης τοπικά σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν σταδιακά από τον οργανισμό, με φυσιολογικό, βιολογικό τρόπο.

Πώς γίνεται η κρυολιπόλυση; Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός: «Αρχικά απλώνουμε στα σημεία, που πρόκειται να γίνει η θεραπεία, ένα ειδικό gel, το οποίο καλύπτεται με μια ειδική μεμβράνη. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την ειδική κεφαλή, πάνω στην προστατευτική μεμβράνη. Η κεφαλή ψύχει την περιοχή για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα (ανά περιοχή). Τέλος, αφαιρείται η κεφαλή και γίνεται απαλό μασάζ στην περιοχή».

Είναι επίπονη η διαδικασία; Η θεραπεία είναι άνετη, χωρίς πόνο. Ο ασθενής κατά τα πρώτα λεπτά αισθάνεται ένα ελαφρύ τράβηγμα και ψύχος στην περιοχή εφαρμογής, έπειτα η περιοχή μουδιάζει και κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν αισθάνεται τίποτα. Ο ασθενής μετά την εφαρμογή μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του. Το σώμα επεξεργάζεται και εξαλείφει τα νεκρά από το ψύχος κύτταρα λίπους. Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν και γίνονται ορατά περίπου τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

Ποια είναι τα σημεία εφαρμογής; Η μέθοδος εφαρμόζεται στα πλαϊνά της μέσης, στην περιοχή της κοιλιάς, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών.

Ραδιοσυχνότητες

Εάν το πρόβλημα είναι η χαλάρωση, με ή χωρίς κυτταρίτιδα, τότε οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να δώσουν τη λύση. Συγκεκριμένα το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις RF ραδιοσυχνότητες, τόσο τη λεγόμενη μονοπολική όσο και τη λεγόμενη διπολική, για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς πιο αδύνατο, σμιλευμένο και καλλίγραμμο σώμα, με πιο απαλό και σφιχτό δέρμα.

Πώς γίνεται η θεραπεία; «Με τη χρήση ειδικής κεφαλής διαχέεται στους ιστούς θερμότητα, με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή σύσφιξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η ποιότητα του δέρματος,επίσης, βελτιώνεται αισθητά και επιτυγχάνουμε παράλληλα βελτίωση της κυκλοφορίας και βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.  Συνήθως συστήνονται 6-8 συνεδρίες οι οποίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε μία εβδομάδα με δέκα μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αλλά επέρχεται σταδιακά ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στους τρεις πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή.

Σε ποια σημεία γίνεται η εφαρμογή; Εφαρμόζεται σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα. Πιο ειδικά, μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή της κοιλιάς, στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, στα μπράτσα και γενικότερα στις περιοχές, στις οποίες υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα.

Άμεση και εύκολη απώλεια βάρους με την Πρωτεϊνική Δίαιτα Diettube

Η πρωτεϊνική δίαιτα Diet Tube είναι ιδανική ιατρική μέθοδος για γρήγορη απώλεια βάρους. Πρόκειται για ένα διατροφικό πρωτόκολλο τριών εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube, στο πλαίσιο ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας παραπανίσιων κιλών. Υπόσχεται απώλεια 6-8% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος, χωρίς να μειωθεί η μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης. Η κέτωση είναι μια διαδικασία, κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους του για την παραγωγή της ενέργειας, που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση. 

Συγκεκριμένα: Ο γιατρός δίνει ένα αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής τριών εβδομάδων. «Τις δύο πρώτες εβδομάδες ο ασθενής δεν λαμβάνει καθόλου υδατάνθρακες και η έμφαση δίνεται στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής. Κατά την τρίτη εβδομάδα, που είναι στην ουσία η εβδομάδα συντήρησης, γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη διατροφή», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Η μέθοδος είναι ιδανική, για όποιον θέλει να χάσει γρήγορα κι εύκολα βάρος, αλλά και να το διατηρήσει, ακολουθώντας έναν σωστό τρόπο διατροφής.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος DietTube:

  • Μεγάλη απώλεια βάρους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια
  • Δεν επηρεάζεται η μυϊκή μάζα
  • Αισθητή βελτίωση της κυτταρίτιδας
  • Μηδενικό αίσθημα της πείνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ