- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κολχικίνη: Πολίτες ψάχνουν στα φαρμακεία να την αγοράσουν
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου σε θεραπεία κατά του κορωνοϊού
Κολχικίνη ψάχνουν να βρουν οι πολίτες, από φαρμακείο σε φαρμακείο, με τον ΕΟΦ να γνωστοποιεί τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου σε θεραπεία κατά του κορωνοϊού.
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στα φαρμακεία για την κολχικίνη. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η κολχικίνη πήρε έγκριση και στην Ελλάδα για χρήση σε θεραπεία κατά του κορωνοϊού, αρκετοί πολίτες την αναζητούν στα φαρμακεία.
Σε σημείωμά του το Υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για «ένα ασφαλές και δοκιμασμένο σε αρκετές παθήσεις φάρμακο, το οποίο μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού».
Υπενθυμίζεται ότι για την κολχικίνη μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος, την ώρα που ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο φάρμακο, επισημαίνοντας ότι χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή. «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην οποία αποφασίστηκε να ενταχθεί στο θεραπευτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης της νόσου covid-19 η από του στόματος χορηγούμενη κολχικίνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης καναδικής μελέτης στην οποία υποδεικνύεται σημαντικό θεραπευτικό όφελος για τους ασθενείς, συνεδρίασε το ΕΣΕ φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και αποφάσισε για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την αλλαγή του τρόπου διάθεσης σε: "Χορηγούμενο μόνο με ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία» επισημαίνει ο ΕΟΦ.
Σημειώνεται ότι ξεκάθαρος ήταν ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, για την κολχικίνη, καλώντας τους πολίτες να μη λαμβάνουν προληπτικά το συγκεκριμένο φάρμακο.
Κολχικίνη - Ποιοι ασθενείς με κορωνοϊό μπορούν να πάρουν το φάρμακο
Το Υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε πως η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και, φυσικά, έπειτα από θετικό διαγνωστικό τεστ για Covid-19.
Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι θεραπεία με κολχικίνη θα λαμβάνουν ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα, και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.
Κολχικίνη - Θεραπεία για κορωνοϊό - Ποια υποκείμενα νοσήματα επηρεάζουν την τελική απόφαση για τη χρήση του φαρμάκου
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, για το αν τελικά θα χορηγείται κολχικίνη στον ασθενή με Covid-19 θα λαμβάνονται υπόψιν και τα υποκείμενα νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η υπέρταση που δεν έχει ελεγχθεί, το άσθμα, η ΧΑΠ, η καρδιακή ανεπάρκεια και η στεφανιαία νόσος.
«Η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση και απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση ερυθρομυκίνης, κλαριθρομυκίνης, αζιθρομυκίνης, κυκλοσπορίνης και βεραπαμίλης» ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, την ώρα που πολίτες πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο προκειμένου να αγοράσουν κολχικίνη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.