- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η τεχνολογία των εν λόγω εμβολίων είναι καινούρια» - Η Μίνα Γκάγκα εξηγεί γιατί εγκρίθηκε γρήγορα το εμβόλιο.
Για το εμβόλιο και την παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω του μίλησε η κα Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε η κα Γκάγκα για τον εμβολιασμό της, δεν αισθάνεται τίποτα, καμία παρενέργεια, παρά μόνο λίγο πόνο όταν πιέζει το σημείο όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια.
Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, είπε πως η πιο διαδεδομένη θεωρία για το εμβόλιο είναι ότι το RNA θα μετατραπεί σε DNA και έτσι θα νοσήσει με κορωνοϊό ο άνθρωπος που θα το κάνει. Η κα Γκάγκα εξήγησε πως η μετατροπή του RNA σε DNA είναι μια φυσική λειτουργία των ιών για να πολλαπλασιάζονται στον ανθρώπινο οργανισμός. Όμως, κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί με το εμβόλιο, καθώς η ποσότητα RNA του ιού είναι ελάχιστη.
Επομένως, έχει ελάχιστες έως και καθόλου πιθανότητες ο ιός να λειτουργήσει, όπως λειτουργεί φυσικά, μέσω του εμβολίου.
Επίσης, τόνισε ότι η τεχνολογία των εν λόγω εμβολίων είναι καινούρια.
«Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται κατά του εμβολίου πραγματικά δε μπορούν να σταθούν», επεσήμανε και προσέθεσε ότι τα εμβόλια είναι μια πολύ ασφαλής λύση. Σχετικά με το αν έχει εντοπιστεί στον κόσμο κάποια σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο, η κα Γκάγκα είπε πως «σε όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχουν γίνει, έχουμε ελάχιστες αναφυλακτικές αντιδράσεις, μάλλον λιγότερες από όσες έχουμε συνηθίσει με άλλα εμβόλια».
Η αναφυλαξία είναι κάτι συνηθισμένο ακόμα και με φάρμακα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εξήγησε η γιατρός.
Υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, όμως οι μελέτες τους δε δημοσιεύονται ποτέ σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Η γιατρός, διευκρίνισε όμως ότι «είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα και τα δεδομένα είναι πολύ καλά ελεγμένα».
Ο λόγος που η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου προχώρησε τόσο γρήγορα, όπως είπε η κα Γκάγκα, είναι αφενός η τεχνολογία που είναι πολύ πιο ισχυρή σήμερα και αφετέρου ότι η πανδημία ήταν σε πολύ μεγάλη έξαρση.
Τέλος, η κα Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.
Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν! Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η επιστήμη νικά τον φόβο και ξαναδίνει ελπίδα. #εμβολιασμός https://t.co/IPy2LxV4Ql pic.twitter.com/YzU2yDiYkh
— Mina Gaga (@MinaGagaP) December 27, 2020
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα νέα δεδομένα στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της δυσχέρειας της ρινικής αναπνοής
Ο κίνδυνος μακροχρόνιας βλάβης
Τι ισχύει για αλκοόλ και καφέ
Κάποια από αυτά βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ
Το σημείο που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν κάθε φορά που κάνουν μπάνιο
«Η αφασία αποτελεί σύμπτωμα και όχι πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί οξέως, βραδέως επιδεινούμενη ή να είναι παροδική» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση ή επώδυνα εγκαύματα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε «κοιμώμενους» ιούς με βασικό πρωταγωνιστή τον ιό HPV
Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 31 Αυγούστου
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Και πώς επηρεάζει την ευτυχία μας αυτή η συνήθεια;
Η εποχικότητα, οι τρόποι μετάδοσης, τα συμπτώματα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, για το πόσο κινδυνεύουμε πραγματικά, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα προστασίας
Πόνος στη μέση και τον αυχένα: Τι πρέπει να προσέχουμε στην παραλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.