- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καπραβέλος: Αδύνατο να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού
«Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία»
Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, επισήμανε ότι είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.
Την άποψη ότι το εμβόλιο δε θα φέρει το τέλος της πανδημίας εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως επισήμανε είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.
«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη. Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε.
Πρόσθεσε δε ότι ο κορωνοϊός μεταλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια.«Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.
Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτή τι στιγμή. «Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανελλήνια δράση του KIDS SAVE LIVES για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2026
Εξατομικευμένη προσέγγιση στον καρκίνο
Πάθηση που προσβάλει περισσότερους από τους μισούς άνω των 60 ετών
Η ακρίβεια χιλιοστού στην πράξη
Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ακοή μας;
Τι δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες για την αποτελεσματικότητά του
Για να ξέρετε την επόμενη φορά που βρεθείτε στη λαϊκή
Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες
Προσβάλει κυρίως τις γυναίκες άνω των 40 ετών
Πώς επηρεάζουν οι διαταραχές άγχους
Όταν αρχίσουν τα συμπτώματα, τότε η νόσος είναι ήδη προχωρημένη
30 γραμμάρια πρωτεΐνης και 30 λεπτά περπάτημα μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από το πρωινό ξύπνημα
Ποια επιλογή αξίζει να κάνετε
Τι πρέπει να σταματήσετε άμεσα
Τι να σταματήσετε... χθες
Τα υλικά που δεν πρέπει να λείπουν
Τι γίνεται στα οστά, στο ήπαρ και στα νεφρά
Πρωτοβουλία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.