- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κοντοζαμάνης: Ανησυχητική η κατάσταση στη Δυτική Αττική
Η θέση του υφυπουργού Υγείας
«Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα καθημερινά για τη Δυτική Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
«Η κατάσταση στη Δυτική Αττική ήταν και είναι ανησυχητική. Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα καθημερινά και ανάλογα προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τη πανδημία του κορωνοϊού». Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη κυβέρνηση αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική, που οδήγησε στη διόγκωση του προβλήματος του κορωνοϊού στη περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην επιβολή ενός σκληρού lockdown.
Ο κ. Κοντοζαμάνης απέρριψε τις κατηγορίες, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση έγκαιρα αντιμετώπισε το πρόβλημα και πήρε μέτρα ενώ σημείωσε ότι, η επιβολή του lockdown κρίθηκε αναγκαία μετά την ανάλυση των στοιχείων που έδειξαν ότι το RΤ σε αυτές τις περιοχές είναι πάνω από το 1% όταν στην υπόλοιπη Αττική είναι κάτω από το 1%.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 1.834 κρούσματα, εκ των οποίων τα 585 στο Δήμο Ασπροπύργου, τα 377 στην Ελευσίνα, τα 266 στα Μέγαρα και τα 447 στη Φυλή.
«Δεν παρουσιάζετε την πραγματική εικόνα. Δεν μπορεί σε μια εβδομάδα μέσα να υπάρχει και χαλάρωση μέτρων και αυστηρότατο lockdown. Είναι αδύνατον επιστημονικά να βασιστήκατε σε αξιόπιστα στοιχεία. Κάτι δεν ισχύει», σχολίασε ο κ. Τσίπρας ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση ότι «δεν έχει μαζική πολιτική τεστ για τον κορωνοϊό».
Ανταπαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης, επέμεινε ότι τα μέτρα στη Δυτική Αττική εφαρμόστηκαν μετά από ανάλυση τεκμηριωμένων επιστημονικών στοιχείων, που έδειξαν ότι ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού παρέμενε πολύ υψηλός .
Ακόμα, ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι γίνονται εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι, κυρίως σε χώρους που παρατηρούνται συνωστισμοί και κοσμοσυρροές, ενώ σημείωσε ότι συνολικά έγιναν περισσότεροι από 3.500 έλεγχοι και έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το διάστημα πριν τις 15 Δεκεμβρίου.
«Στους χώρους εργασίας υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται, οι έλεγχοι γίνονταν και γίνονται και εκεί που υπάρχουν περιπτώσεις εργοδοτών που δεν συμμορφώνονται το κράτος παρεμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία διασφαλίζει την προστασία της υγείας όλων των πολιτών», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.