Σπύρος Λογοθέτης: 100 χλμ σε έναν διάδρομο για χάρη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Έχει συμμετάσχει σε αγώνες από 5 εώς 256 χιλιόμετρα. Έχει τρέξει από τους -10°C έως τους 50°C. Πρώτη φορά όμως δοκιμάζει τα 100 χιλιόμετρα σε διάδρομο και είναι για τη στήριξη του Αρκτούρου
Ο Σπύρος Λογοθέτης το Σάββαρο 12 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στον διάδρομο για να τρέξει 100 χιλιόμετρα και να ενισχύσει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.
Ο Σπύρος Λογοθέτης μπορεί να μην ασχολείται ενεργά για περισσότερα από 3 χρόνια με το τρέξιμο όμως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ολοκληρώσει τον δυσκολότερο υπερμαραθώνιο του πλανήτη. Το πώς από το Αγκίστρι βρέθηκε στην Αγγλία και από εκεί στον φημισμένο αγώνα Marathon Des Sables στη Δυτική Σαχάρα του Μαρόκου για να τρέξει 262 χιλιόμετρα είναι μια ιστορία που μας άφησε για άλλη φορά και αυτό γιατί σήμερα προετοιμάζεται για τον πιο «ιδιαίτερο αγώνα» της ζωής του.
Ο Σπύρος που μεταξύ άλλων είναι και διοργανωτής του Hard Sun Trail στο Αγκίστρι, ετοιμάζεται να τρέξει πάνω σε έναν διάδρομο 100 χιλιόμετρα με σκοπό να μαζέψει χρήματα για τη στήριξη του Αρκτούρου. Η καραντίνα και η συνεχής ακύρωση και αναβολή των αθλητικών διοργανώσεων ώθησαν τον 27χρονο αθλητή να σκεφτεί αυτήν την περίεργη κούρσα και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην AOC – XPC στο κέντρο της Αθήνας για να ολοκληρώσει τα 100 χιλιόμετρα πάνω σε έναν διάδρομο γυμναστηρίου. Ήδη αρκετός κόσμος έχει στηρίξει την πρωτοβουλία του μέσα από την πλατφόρμα που άνοιξε και με διαφάνεια στέλνει καθημερινά ό,τι ποσό επιθυμεί κατευθείαν στον Αρκτούρο.
Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του «αγώνα» που θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου και θα μεταδοθεί απευθείας από τα Social Media του Σπύρου. Λίγες ώρες πριν ανέβει στον διάδρομο για να τρέξει τα 100 χιλιόμετρα, ο επιτυχημένος αθλητής υπεραποστάσεων μας μιλά για το ξεχωριστό εγχείρημά του.
Πώς προέκυψε η ιδέα για έναν τέτοιο «αγώνα»;
Η ιδέα προέκυψε από έναν συνδυασμό καραντίνας και ακύρωσης αγώνων που είχαμε με το πρώτο lockdown. Ήξερα πως για να καταφέρω να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση και το πάθος και όρεξη που έχω για το τρέξιμο και γενίκα την υγιεινή στάση ζωής έπρεπε να βάλω στον εαυτό μου ένα challenge το οποίο θα μου δίνει κίνητρο καθημερινά να συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς. Είμαι ένας άνθρωπος ό οποίος λειτουργεί καλύτερα όταν είναι υπό συνεχή πίεση. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό και απλά χρειαζόμουν μια τελευταία σπρωξιά από κάτι για να το αποφασίσω 100%. Η σπρωξιά αυτή δεν άργησε να έρθει. Μια μέρα λοιπόν, βλέπω μια δημοσίευση του Αρκτούρου ο οποίος έκανε έκκληση για βοήθεια. Η κρίση του COVID-19 είχε επηρεάσει το κέντρο σε μεγάλο βαθμό. Δεν υπήρχε καθόλου επισκεψιμότητα στο κέντρο τους άρα δεν υπήρχαν και έσοδα με τα οποία έσοδα καλύπτουν τις ανάγκες των άγριων ζώων που φιλοξενούν. Αμέσως λοιπόν είπα θα κάνω κάτι τρελό. Κάτι για να προσελκύσω το ενδιαφέρον του κόσμου. Να τους ευαισθητοποιήσω επί του θέματος και να τους οδηγήσω σε μια καλή πράξη ώστε να μαζέψω κάποιο χρηματικό ποσό για την στήριξη του οργανισμού του Αρκτούρου.
Ποιες είναι οι διαφορές του να τρέχεις σε έναν διάδρομο από το να τρέχεις έξω;
Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές του να τρέχεις σε έναν διάδρομο από το να τρέχεις έξω στον δρόμο και γενικά στην φύση. Όλο το σώμα εξωτερικά και εσωτερικά λειτουργεί διαφορετικά και επεξεργάζεται τα πράγματα αλλιώς. Από την μηχανική του σώματος έως το μυαλό και τρόπο σκέψεις όλα είναι διαφορετικά. Είναι κάτι υπεβολικά βαρετό και μονότονο αλλά έχει και τόσο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα τα συν του και τα κατά του να φτιάχνουν μια ισορροπία μέσα μου.
Το έχεις ξαναδοκιμάσει σε αυτά τα χιλιόμετρα;
Έχω ξαναδοκιμάσει να τρέξω 100 χιλιόμετρα αρκετές φορές, ποτέ όμως σε διάδρομο. Έχω συμμετάσχει σε αγώνες από 5 χιλιόμετρα εώς 256 χιλιόμετρα. Έχω τρέξει στους -10 βαθμούς έως τους +50 βαθμούς. Έχω τρέξει στους μεγαλύτερους αμμόλοφους του πλανήτη έως την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας και τα λασπωμένα μονοπάτια στα βουνά της Αγγλίας. Έχω τρέξει από 20’ το λιγότερο έως 28 ώρες συνεχόμενα. Τίποτα από όλα αυτά δεν συγκρίνεται μεταξύ τους. Όλα έχουν την δικιά τους μαγεία.
Πώς μπορεί κάποιος να ενισχύσει την προσπάθειά σου;
Για να ενισχύσει κάποιος την προσπάθεια μου μπορεί να καταθέσει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο όπως και να με παρακολουθήσει κατά την διάρκεια του εγχειρήματος το οποίο θα μεταδίδεται σε live streaming από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής μου, 12 Δεκεμβρίου στις 06:00 π.μ στην κλινική AOC – XPC στο κέντρο της Αθήνας.
Πώς κυλά ως τώρα το εγχείρημα;
Το εγχείρημα έχει πάει πάρα πολύ καλά από την πρώτη μέρα και ακούω πολλά θετικά σχόλια συνεχώς τριγύρω μου. Πιστεύω ότι εώς και τις επόμενες ημέρες που θα λάβει μέρος το πρότζεκτ, ο Αρκτούρος θα απογειωθεί και μαζί του και εγώ που κατάφερα με την βοήθεια του κόσμου να βάλω το λιθαράκι μου.
Να περιμένουμε και άλλες ανάλογες ενέργειες στο μέλλον;
Εννοείται ότι στο μέλλον θα δείτε παρόμοιες ενέργειες από εμένα. Έχω είδη προγραμματίσει τα επόμενα δύο μου πρότζεκτ που θα πραγματοποιηθούν σε εντελώς αφιλόξενα τοπία και ακραίες συνθήκες. Αυτά βέβαια εφόσον χαλαρώσουν τα μέτρα με τον COVID – 19. Εώς τότε θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και με στηρίζουν σε όλα όσα κάνω. Ένας πολύ μεγάλος λόγος στην επίτευξη των στόχων μου οφείλεται σε εκείνους. Εύχομαι καλές γιορτές!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.